Stadion nou, centru de convenții și expoziții, acvariu mai mare și aquapark de iarnă, la Constanța

5538
12

Articole de la același autor

Stațiunea Mamaia este unul din principalele puncte de atracție turistică de pe litoral. Se știe asta de ani de zile, iar ritmul amețitor cu care s-a dezvoltat în ultimii ani demonstrează că zona este în continuare pe val. Însă Mamaia vine la pachet cu Constanța, un oraș care are nevoie de un restart din toate punctele de vedere, dar mai ales din punct de vedere al turismului. Tocmai pornind de la această idee, autoritățile locale au pornit demersurile și au apelat la o firmă de consultanță pentru a elabora Strategia de dezvoltare și promovare a turismului în municipiul Constanța. Prima variantă a proiectului este deja disponibilă, pe site-ul Primăriei Constanța, și este supusă dezbaterii publice.

Pornind de la schimbările produse în industria ospitalieră în ultimii ani, dar și de la necesitățile și posibilitățile Constanței, consultanții au construit o strategie care pare să fie pe placul edilului municipiului, dar și al patronatelor. Propunerea cuprinde și câteva proiecte de mare amploare, care deocamdată par de domeniul SF-ului, dar care nu este exclus să poată fi pornite și puse în aplicare în următorii cinci - zece ani.

"Turismul se schimbă. Oamenii nu mai vin pe litoral doar ca să stea la plajă, ci ca să-și creeze propriile experiențe. Tocmai de aceea trebuie să învățăm să fim o bună gazdă, să le oferim aceste experiențe. Este nevoie de turism cultural, dobrogean, transfrontalier chiar, este nevoie de experiențe digitale, experiențe vibrante pentru publicul tânăr, dar și de dezvoltare a turismului de afaceri și a destinației de city break pentru Constanța. Strategia cuprinde patru direcții, pornind de la echipamente, adică infrastructură mare, modul cum arată orașul, experiențe, evenimente, marketing, educație, pilonul central fiind pregătirea forței de muncă, și încheind cu echipa, adică o organizație solidă de management al destinației turistice Constanța", explică Mihaela Pușnava, reprezentant al firmei care a elaborat strategia.

Proiecte ambițioase, dar cu șanse de reușită

În ce privește proiectele de infrastructură publică, în strategie sunt menționate construirea unui stadion nou, de gabarit mare, care să fie reprezentativ pentru oraș și care să poată găzdui evenimente de mare anvergură, un centru mare de convenții și expoziții, pentru organizarea de evenimente business, un oceanariu și un acvariu de mari dimensiuni, dar și un aquapark cu dotări de ultimă oră, care să fie atractiv și în afara sezonului estival. De asemenea, proiectul propune modernizarea zonei Gării Constanța, care trebuie complet refăcută și regabaritată, pentru a deveni mai atractivă din punct de vedere turistic, dar mai ales reamenajarea taluzurilor, cu tot ce înseamnă zonă de coastă, care să cuprindă soluții practice de acces facil către plajă și puncte de belvedere. Nu în ultimul rând, în strategie se pomenește de realizarea unui pol de interes turistic în zona actualului stadion al Constanței, prin conectarea lui cu Parcul Tăbăcărie. Însă până vom vedea aceste planuri puse în practică, primii pași și mult mai aproape sunt reabilitarea străzii pietonale Ștefan cel Mare, în prezent un punct negru pe harta Constanței, dar și continuarea reabilitării Peninsulei. Iar, în viitorul nu foarte îndepărtat, sunt șanse să vedem și Portul Diamant, Portul Marina Nord, în prezent incluse în Masterplanul de dezvoltare, propus de Ministerul Turismului.

"Această strategie va constitui un pilon în realizarea noului plan urbanistic general al Constanței, care trebuie să răspundă în primul rând nevoilor constănțenilor, nu doar turiștilor. Strategia este extrem de ambițioasă, pentru că își propune să aducă la aceeași masă autoritățile locale, operatorii privați, dar și finanțatorii. Proiectele vizează un pachet atractiv și pentru constănțeni și, ceea ce este și mai important, creează respect față de spațiul public, respect care s-a pierdut în ultimii ani. Iar noi, oamenii, numai noi putem acum să facem diferența între o altă strategie, care să ajungă într-un sertar, și un moment de restart", a declarat primarul Decebal Făgădău.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Balalau
7 martie 2018
Vise

Vise ! lasati naibi prafurile si etnobotanicele si trece ti la fapte

cupan
7 martie 2018
Balalau

ai dreptate.Vise.Dar si vorbe pentru prostii care voteaza cu psdul

petrica
7 martie 2018
nu ai fost

nu ai fost in stare sa dai zapada de pe trotuare si visezi la cai verzi pe pereti, itai fa ce ai promis si anume ca i-ti dai demisia daca ........................tomisul nu va arata, daca............si cu parca , bine ca ai continuat opera lui bonduelle si ai facut in continuare case pentru tigani probabil ca trebuia platita o polita catre abc val lasata mostenire de mascarici

jj
7 martie 2018
jj

ce ai tras pe nas fagabou? ca vrem si noi. voi nici macar sa trasati o linie dreapta pe asfalt nu sunteti in stare. treziti-va bah, ca nu zicem de rau, dintr-un oras al doilea ca marime, am ajuns pe locul 7-8, acum ne batem cu tulcea si slobozia. wtf???

Inconfundabila
7 martie 2018
Andreea Perhaita

Fara prea multe comentarii.Am mai comentat despre stilul stahanovist-stalinist al acestui jurnalist.Am citit mai intati articolul si cand l-am terminat mi-am spus ca trebuie sa fie scris de Andreea Perhaita.Nu am gresit.Bezna mintii.Articole de genul asta au efect de "mentosan",sau este un fel de guma de mestecat pentru zilele cand va plictisiti acasa si apoi este menit sa ne distraga atentia de la catastrofalul Dragnea care lupta de zor cu"statul paralel".Nu avem presa,nu avem partide in opozitie,nu avem societate civila,nu avem jurnalisti.E bezna !

Inconfundabila
7 martie 2018
Era sa uit.

M-a impresionat pana la lacrimi cuvantarea tov. Fagadau rostita de la inalta tribuna a partidului.Observati ca parerili tovarasului Fagadau au fost puse la sfarsitul articolului pentru a le sublinia si mai mult valoarea lor politica.Sa ne traiesti tovarase Fagadau,cel mai iubit fiu al Constantei !

fani
7 martie 2018
strategia...

Mai ales continuarea reabilitarii zonei peninsulare este pe val ,adica pe " mana " abc-VAL ! In loc sa fie pe mana DNA (care-i foarte ocupat cu gainarii) s-a gasit solutia :continuarea reabilitarii .Pai n-au trecut nici doi (2) ani de cand s-au inlocuit stalpii de iluminat ,s-au reabilitat trotuarele si carosabilul (pavat cu furaciune de milioane ,adica montate pavele pietonale pe carosabil auto).Chiar nimeni nu raspunde de FURTUL banilor publici? Oare de ce primarele tace si prefera o alta strategie ptr. o lucrare realizata de numai doi ani ??

Ion
7 martie 2018
Vise taica vise

Iar viseaza primarul nostru....nu sunt in stare sa acopere o groapa si ei viseaza sa descopere apa calda

Munca
7 martie 2018
de partid

Doamna Andreea a dat pe undeva prin subsolurile cugetului ei peste arhiva Dobrogea Noua si isi scrie foarte usor articolele festive. Deci sa bata campii cu toate prilejurile oferite este acum foarte usor ! Si atitudinea asta festiva este mult mai rentabila pentru sufletul ziaristului, ca doar n-o sa stea toata ziua sa tot observe si sa tine seama de adevar. Mai exista si ziaristi care se abat de la regula, dar parca nici nu mai apuca sa publice dupa doua trei articole critice. Drept pentru care, ma aliniez si afirm: Traiasca Lupta Pentru Pace in toate cele 8 regiuni de dezvoltare a Romaniei pe calea luminoasa a muntilor despaduriti ! Traiasca in unanimitate Dragnea si alegerile lui pre-facute si Partidul care este in toate ! Pentru cei care au totusi ceva cu Fagadau, bagati de seama ca nu el este capul care pute.

avatar
7 martie 2018
trezirea la realitate

Astia care "conduc" orasul nu sunt in stare sa-i faca pe cei care au animale de casa, in speta caini, sa le stranga rahatu' de pe trotuare, strazi si spatii verzi si bat campii in halul asta...

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5496 secunde