Sprijin pentru vârstnicii constănțeni. Încep înscrierile pentru tichetele valorice Respect

1295
Sprijin pentru vârstnicii constănțeni. Încep înscrierile pentru tichetele valorice Respect - fotofondsprijinpentruvarstnici-1570736831.jpg

Articole de la același autor

Vârstnicii constănțeni vor primi și anul următor sprijin din partea autorităților locale, prin tichetele valorice Respect. Începând de luni, 21 octombrie, pensionarii se pot înscrie pentru programul Respect pentru anul 2020. Programul constă în acordarea de tichete valorice în opt tranșe, în cursul anului 2020. Pentru fiecare tranșă, vor fi acordate câte patru tichete valorice a câte 10 lei fiecare. 


Conform regulamentului, pot beneficia de tichete valorice vârstnicii care au pensii mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.610 lei, persoanele fără niciun venit care împlinesc la anul 60 de ani, persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele care beneficiază de venit minim garantat stabilit prin lege, persoanele care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal, precum și alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care vor împlini cel puțin 18 ani în anul 2020. Acestea din urmă primesc tichete valorice numai în baza unei anchete sociale. 


Înscrierea în programul Respect se face pe baza unei cereri tip, a copiei de pe buletin sau cartea de identitate, precum și a documentelor doveditoare ale veniturilor. Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în programul Respect pentru anul 2020 pot fi ridicate, completate și depuse în cluburile de pensionari de pe strada Aurora nr. 2, blocul PF1, Piața Tomis III, strada Dezrobirii nr. 123, blocul IS3, strada Duiliu Zamfirescu nr. 4, strada Egretei nr. 2, bulevardul Tomis nr. 211, blocul TS6B, strada Cișmelei nr. 16, bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 66, blocul LE9, strada Brizei, blocul FD3, strada Ștefan cel Mare nr. 79, parter, strada Zorelelor nr. 69 bis, strada Mangaliei nr. 86A. Documentele pot fi ridicate în zile 1 - 20 ale fiecărei luni, între orele 9.00 și 14.00. 


Puteți cumpăra doar alimente! 
"Distribuirea tichetelor valorice se va face la domiciliul, reședința sau adresa de corespondență comunicată de beneficiar pe baza prezentării buletinului sau cărții de identitate. Tichetele valorice vor putea fi folosite doar pentru cumpărarea de alimente, nu și pentru achiziționarea de țigări sau băuturi alcoolice ori valorificarea acestora prin transformare în bani", atrag atenția reprezentanții Primăriei Constanța. 


De asemenea, modificările intervenite cu privire la domiciliul, reședința, veniturile sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere trebuie comunicate în scris, în termen de zece zile, Direcției Generale de Asistență Socială Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5495 secunde