Sprijin pentru încadrarea în muncă a absolvenților

285
Sprijin pentru încadrarea în muncă a absolvenților - somaj-1525792175.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța le readuc aminte absolvenților că, dacă se înscriu din timp în evidența lor, pot beneficia gratuit de informare și consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, formare profesională gratuită, precum și de facilități financiare. 


Dintre acestea, amintim prima de inserție, prima de relocare, primele de mobilitate și, desigur, indemnizația de șomaj. Astfel, pentru a beneficia de prima de inserție sau, după caz, de indemnizația de șomaj, absolvenții trebuie să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă la AJOFM în termen de 60 de zile de la data absolvirii. 


De precizat că, în cazul absolvenților de liceu din acest an, cele 60 de zile încep a fi numărate din data de 26 mai. În situația în care unii tineri mai au corijențe și nu au situația școlară încheiată la toate materiile, aceștia se vor prezenta în termen de 60 de zile de la susținerea și promovarea examenului de corijență. 


În ceea ce-i privește pe absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire se înregistrează la agenție și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, aceștia beneficiază de o primă de inserție egală cu de trei ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării (indicatorul social de referință este de 500 de lei). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Aprilie 2018
Stire din Social : Noi cursuri de formare pentru șomeri
Pagina a fost generata in 0.3892 secunde