Spitalul de Urgență Constanța, sufocat de pacienți

221
Spitalul de Urgență Constanța, sufocat de pacienți - spitaluljudeteanconstanta5-1566239383.jpg

Articole de la același autor

Minivacanța de Sfânta Marie s-a încheiat și așa cum era de așteptat, mulți dintre turiști, dar și localnici au avut nevoie de asistență medicală. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, Crina Kibedi, un număr de 1.997 persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe pentru investigații de specialitate și tratament.
În tot acest interval au fost internați în cadrul SCJU, 389 pacienți. Cele mai solicitate secții au fost: Pediatria, Obstetrică- Ginecologie și Neurologie.


Din totalul celor 1.997 pacienți prezentați în UPU, 33 au fost direcționați pe cod roșu, 155 au fost investigați pe cod galben, 1.641  au fost încadrați pe cod verde, restul fiind direcționați către codurile alb și albastru (non-urgențe).


Pentru că unitatea sanitară este asaltată zilnic de către pacienți din toată țara, cadrele medicale le reamintesc acestora că bolnavii nu sunt preluați în ordinea sosirii, ci în funcție de afecțiunile pentru care se prezintă în serviciul de urgență. 


"Primii pacienți preluați sunt cei care prezintă risc vital imediat și care sunt direcționați imediat pe codul roșu (camera de resuscitare). Următorii sunt cei pentru care există risc de agravare rapidă. Aceștia sunt preluați pe codul galben. Codul verde înseamnă urgent (aici sunt investigați pacienții cu funcții vitale stabile, urgențe minore). Codul albastru înseamnă non-urgent,  iar cel alb este pentru consulturi, pacienți care nu necesită asistență medicală de urgență", au precizat reprezentanții spitalului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4472 secunde