Specialiști din 10 țări, prezenți la Academia "Mircea cel Bătrân", la expoziția de tehnică navală

459

Articole de la același autor

Forfotă mare, vineri, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", unde au avut loc o serie de evenimente importante, la care au participat invitați din mai multe țări, dintre care amintim Elveția, Turcia, Polonia, SUA, Letonia și România.


Aceștia au ajuns la sediul instituției de învățământ superior încă de la primele ore ale dimineții, toți fiind dornici să ia parte la cea de-a V-a ediție a Conferinței Internaționale "Sea-Conf", la dezbaterile din cadrul proiectului "Mentoress", dar și la expoziția de tehnică navală și de echipamente didactice pentru învățământul de marină "Sailing to the future".


Primul eveniment a început la ora 10.00, când specialiștii au fost prezenți la conferința "Sea- Conf", care se desfășoară pe parcursul a două zile, pe 17și 18 mai și reunește specialiști din industria navală, cercetători, reprezentanți de seamă ai mediului academic. 


Cu această ocazie, prorectorul pentru cercetare științifică al academiei, căpitan comandor Cătălin Clinci a declarat pentru "Cuget Liber" că anul acesta, în cadrul evenimentului, autorii au posibilitatea de a-și prezenta cele mai recente rezultate ale muncii de cercetare științifică. "Pentru această ediție, avem înregistrate 200 de lucrări, iar participanții provin din zece țări. Ca o noutate, acum le oferim profesorilor posibilitatea de 
a-și publica articolele în reviste cu factor de mare impact. Referitor la lucrările autorilor din Constanța, ne dorim ca acestea să fie publicate, mai ales pentru a crește vizibilitatea universităților din regiune", a precizat acesta. 
Cel de-al doilea eveniment a vizat expoziția "Sailing to the future", care a adus laolaltă numeroși producători, importatori și distribuitori de echipamente navale, echipamente și instrumente de navigație, furnizori de educație și învățământ mediu și superior de marină etc. pentru cei interesați, expoziția va putea fi vizitată și sâmbătă, 18 mai, între orele 10.00 -16.00.
Locotenent comandor Sergiu Lupu, directorul compartimentului Navigație și Transport Naval din cadrul Facultății de Navigație și Transport Maritim ne-a declarat că expoziția a fost realizată pentru a vedea ce s-a mai întâmplat în ultimii ani, atât pe plan național, cât și internațional în domeniul maritim. "Totodată, evenimentul se vrea a fi și o întâlnire între mediul economic și exploranții învățământului de marină. În ceea ce ne privește, noi avem la standuri echipamente didactice pe care le folosim în procesul de învățământ, dar și echipamente realizate în urma unor proiecte de cercetare. Ceilalți expozanți vin cu echipamentele lor din industria navală", a explicat cadrul didactic.


Ultimul eveniment al săptămânii, proiectul "Mentoress" a urmărit modernizarea învățământului superior din Europa dintr-o perspectivă multiplă prioritară, prin creșterea ratei de ocupare a forței de muncă și menținerea profesioniștilor de gen feminin din domeniul maritim, ofițeri sau manageri din industria maritimă, pentru a reduce decalajul dintre personalul feminin și cel masculin din industria navală, forțele navale sau alte categorii de beneficiari, în ansamblu. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Universitatea Maritimă "Piri Reis" din Istanbul (Turcia), Academia Navală a Bulgariei din Varna și Academia Navală a Poloniei din Gdynia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4807 secunde