Spania va începe să primească turiști de la 1 iulie. Care sunt măsurile de relaxare

960
Spania va începe să primească turiști de la 1 iulie. Care sunt măsurile de relaxare - apspainreopening11may20-1591376731.jpg

Articole recomandate

Spania va începe să primească turiști din străinătate de la 1 iulie, afirmă ministrul Turismului. Până atunci, va relaxa gradual restricțiile în marile orașe, a anunțat vineri Guvernul de la Madrid, potrivit Digi24.


Madrid și Barcelona, cele mai afectate orașe de pandemie, care se află încă în faza 1, în care este permisă doar deschiderea teraselor, a magazinelor mici, bibliotecilor și a hotelurilor fără părțile comune, vor începe să ridice din restricții de săptămâna viitoare, a anunțat ministrul Sănătății, Salvador Illa.


De luni, clienții barurilor și restaurantelor vor putea sta și în interior, în timp ce copiii se vor putea juca afară în orice moment al zilei.


Joi, Ministrul Turismului, Reyes Maroto, a anunțat redeschiderea granițelor din 22 iunie, ulterior ministerul a revenit asupra declarației, provocând confuzie.


"De la început nu a existat nicio schimbare în poziția Guvernului", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Maria Jesus Montero, referindu-se la precedentul anunț referitor la data de 1 iulie.


Spania este a doua cea mai vizitată țară din lume, după Franța, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut. Conform datelor oficiale, numărul vizitatorilor internaționali în Spania a atins în 2019 nivelul record de 83,7 milioane - al șaptelea an consecutiv de creștere a numărului de turiști.


Guvernul premierului Pedro Sanchez ar urma să ridice din 21 iunie starea de urgență pe teritoriul țării, ceea ce înseamnă că spaniolii vor putea călători din nou, pe fondul reducerii epidemiei.


Și Italia și-a redeschis miercuri frontierele pentru vizitatorii europeni, în condițiile în care sectorul turismului este responsabil pentru 13% din Produsul Intern Brut (PIB).


Conform datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INE), turiștii au cheltuit în Spania doar 11,7 miliarde de euro în perioada ianuarie - aprilie 2020, cu 48% mai puțin decât în primele patru luni din 2019.


Spania, care a impus din 15 martie măsuri de izolare, a avut în primele patru luni din 2020 doar 10,58 milioane de vizitatori, jumătate față de numărul turiștilor înregistrat în perioada ianuarie - aprilie 2019.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7769 secunde