Spălătoriile auto, la control! Ce amenzi a aplicat ITM

533
Spălătoriile auto, la control! Ce amenzi a aplicat ITM - itm1-1540737291.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța au desfășurat, luna aceasta, o serie de controale la spălătoriile auto din oraș.

Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, verificările au avut loc în cadrul unei campanii ale cărei obiective au fost, printre altele, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca minorilor și a tinerilor. De asemenea, s-a urmărit eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

Nu în ultimul rând, s-a avut în vedere eliminarea riscurilor profesionale specifice acestor locuri, precum cădere la același nivel prin alunecare, expunere la temperaturi extreme, intoxicații, electrocutare, arsuri, tăieturi.

Per total, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă au verificat 38 de agenți economici, au aplicat trei sancțiuni în valoare de 41.500 lei și au dispus 19 măsuri cu termen de remediere a neconformităților constatate. Deficiențe au constat în lipsa evidenței reale a orelor de muncă prestate de salariați, nerepartizarea programului de lucru în cazul contractelor cu timp parțial și lipsa dovezii plății drepturilor salariale.

La rândul lor, inspectorii din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în muncă au verificat 19 angajatori, la care își desfășurau activitatea 115 lucrători și au dispus 34 de măsuri cu termen de remediere. De data aceasta, deficiențele se referă la lipsa instruirii și instruirea neadecvată în domeniul securității și sănătății în muncă, dar și nepurtarea integrală a echipamentului individual de protecție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5408 secunde