SMURD-ul din Constanța va primi motociclete cu defibrilator

213
SMURD-ul din Constanța va primi motociclete cu defibrilator - motodefibrilatorpompieriismurd-1495558649.jpg

Articole de la același autor

Unitățile SMURD din Constanța și Cluj urmează să primească motociclete dotate cu defibrilator. Acestea se pot deplasa rapid când traficul este aglomerat și pot duce defibrilatorul foarte repede, în caz de urgență.

"În București, deja avem șase motociclete cu defibrilator pe ele, ca să ajungă foarte rapid la caz. În Cluj, în următoarea lună, sper să fie și aici două motociclete, pentru că orașul deja este foarte aglomerat. Urmează să introducem două motociclete la SMURD cu defibrilatoare pe ele. La fel și la Constanța", a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai spus că, într-un plan pe termen lung, clădirile publice, locurile foarte aglomerate din oraș și blocurile de locuințe ar putea fi dotate cu defibrilatoare. Potrivit acestuia, prezența acestui aparat în locuri în care să fie la îndemâna populației și folosirea de către oamenii obișnuiți este foarte importantă, deoarece șansele de supraviețuire în cazul neacordării primului-ajutor în caz de stop cardio-respirator scad cu 10%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3399 secunde