Sindicaliștii din sănătate sunt hotărâți: ori contract colectiv de muncă, ori grevă!

162
Sindicaliștii din sănătate sunt hotărâți: ori contract colectiv de muncă, ori grevă! - sanitascontractcolectiv-1569770647.jpg

Articole recomandate

Angajații din sistemul sanitar sunt hotărâți să reînceapă protestele, în această toamnă, dacă negocierile dintre sindicate și guvernanți nu se vor finaliza cu semnarea contractului colectiv de muncă.

Se împlinesc trei ani de când se poartă negocieri pe marginea acestui document, dar până în prezent, fără niciun rezultat.

"Facem presiuni, la nivel național, să se semneze contractul colectiv de muncă. În decembrie se vor împlini trei ani de când se poartă negocieri. Este o aberație. Guvernul și mai ales Ministerul Sănătății trebuie să își asume încheierea acestui contract, în lipsa lui este calea deschisă către acțiuni revendicative, inclusiv greve", a subliniat Nicolae Manea, liderul Sanitas Constanța.

Unul din punctele asupra cărora sindicaliștii și guvernanții nu se pot pune de acord vizează numărul zilelor de concediu de odihnă acordate angajaților din sistemul sanitar.

"Au motivat că nu este normal să avem mai multe zile de odihnă, voiau să le taie, susținând că se cheltuie mai mulți bani dacă stau angajații mai mult timp în concediu. Dar nu se poate. De exemplu, la Psihiatrie, este stresul mai mare, este normal ca angajații să aibă mai multe zile de concediu. Apoi, s-au legat de faptul că angajații au zile de fidelizare, o zi de concediu adăugată la fiecare cinci ani. Această prevedere este urmare a negocierilor duse în urmă cu mulți ani, este normală, avem nevoie de personal stabil", a adăugat liderul sindical Nicolae Manea.

Dacă în prima decadă a lunii octombrie nu va fi semnată o formă finală a contractului colectiv de muncă, sindicaliștii sunt hotărâți să reînceapă manifestațiile și grevele. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2272 secunde