Sfârșit de săptămână cu ninsori, viscol și polei, la Constanța

289

Articole de la același autor

Chiar dacă am avut zăpadă pe străzi cât pentru toată iarna, primăvara a debutat la Constanța cu un soare strălucitor și nici urmă de nori pe cer. După atâtea stihii, constănțenii aproape că nici nu au mai simțit gerul de afară și s-au bucurat de un 1 martie însorit. Meteorologii spun însă că iarna încă nu se lasă dusă, așa că în zilele următoare vom mai avea temperaturi scăzute și chiar și ninsori. 


Administrația Națională de Meteorologie a emis, ieri, o nouă avertizare de vreme rea. Până duminică, în jurul orei 10, sunt așteptate precipitații mixte și polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului. Vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. 


Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent. Temporar, intensificări ale vântului vor fi în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55 - 60 de km pe oră, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70 - 90 de km pe oră, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40 - 50 de km pe oră, vor fi și în regiunile extracarpatice. 


Astăzi, la Constanța, cerul este înnorat și vântul suflă cu putere, dinspre sud. Maxima termică va atinge 4 grade Celsius. Peste zi, va fi ploaie amestecată cu zăpadă, iar noaptea ninsori. Termometrele vor indica minimum 0 grade. Sâmbătă, iar vor fi ploi, dar va fi ceva mai frig, cu 2 grade pe timpul zilei, și -3 noaptea, când va ninge slab. Duminică va fi chiar ger, cu valori termice cuprinse între -2 și -1 grad și ninsoare în averse de dimineață. 


De luni începe să se mai încălzească, dar tot vom mai avea precipitații în cursul săptămânii viitoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Februarie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.6933 secunde