Servicii gratuite pentru șomerii din Constanța

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 21 Martie 2019 346
Informarea și consilierea profesională fac parte dintre măsurile care vizează creșterea șanselor de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă. La Constanța, acest lucru este posibil prin intermediul specialiștilor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). 


Ei spun că aceste servicii sunt acordate în mod gratuit persoanelor în căutarea unui loc de muncă și au ca scop furnizarea de informații privind piața muncii și evoluția ocupațiilor; profilarea și încadrarea în nivelul de ocupabilitate; dezvoltarea abilității și încrederii în sine a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, în vederea luării de către acestea a deciziei privind propria carieră. 


Totodată, se face îndrumarea pe parcursul procesului de integrare socioprofesională la noul loc de muncă. Ca urmare, persoanele cărora le-a fost stabilit nivelul de ocupabilitate greu și foarte greu ca urmare a profilării pot beneficia de serviciile prevăzute după încadrarea în muncă pe o perioadă de maximum trei luni, cu acordul angajatorului.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei