Sejururi de 3,8 milioane de euro, cumpărate cu vouchere de vacanță

194
Sejururi de 3,8 milioane de euro, cumpărate cu vouchere de vacanță - sejururide3-1499875245.jpg

Articole de la același autor

În primele patru luni ale anului, românii au cumpărat sejururi cu vouchere de vacanță în valoare de 3,8 milioane de euro. Aceasta reprezintă mai mult de o treime din suma înregistrată tot anul trecut, de 10 milioane de euro. Reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) susțin însă că suma este departe de potențialul pieței, din cauza faptului că voucherele se acordă frecvent numai în sistemul privat. 


"Există posibilitatea ca anul acesta să fie depășită suma înregistrată anul trecut, la nivel național, datorită sistemului privat. Din păcate, eșuarea programului guvernamental, cu tot cu aprobarea Ordonanței de Urgență 46, prin care se acordă vouchere de vacanță și bugetarilor, un paleativ palid al promisiunilor din campanie, va face să înregistrăm anul acesta vânzări pe vouchere de vacanță de cel mult 15 milioane de euro, numai în sistemul privat, cel de stat probabil nefiind viabil în acest an", este de părere dr. Alin Burcea, președintele ANAT. 


O mare parte din cele peste 419.000 de vouchere decontate în primele luni ale anului, reprezentând aproximativ 40 la sută din numărul voucherelor acordate tot anul 2016, au fost folosite pentru cumpărarea de sejururi pe litoral în sezonul 2017. 


Statisticile ANAT arată că, până la finalul lunii iunie, vânzările de vacanțe pe litoral prin agențiile de turism sunt mai mari cu 12 la sută față de anul trecut. Creșterea este determinată și de introducerea, în premieră, din vara aceasta, a transportului cu avionul în pachetele de vacanță. Astfel, turiștii au posibilitatea să ajungă mai repede la mare de la Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca și Iași. 


Eforiile au depășit stațiunea Venus, în preferințele turiștilor


"2017 va fi un sezon cu mult mai bun decât în 2016, când vânzările de vacanțe pe litoral prin agențiile de turism au crescut cu 12 la sută. Avem transport rapid cu avionul, dar avem și mai multe evenimente organizate pe litoral vara aceasta, care vor atrage mai mulți turiști români, dar și străini", consideră președintele ANAT. 


"Din datele de până acum, în clasamentul stațiunilor preferate pe litoral, după Mamaia, care este mereu prima, Eforiile au luat locul Venusului. Cererea de vacanțe la Eforie Nord sau Eforie Sud o depășește cu mult pe cea de anul trecut, gradul de ocupare fiind de peste 80 la sută, în luna iunie, potrivit discuțiilor avute de reprezentanții ANAT cu hotelierii din zonă", arată Adrian Voican, prim vicepreședinte ANAT.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6214 secunde