Secția neuro-psiho-motorie pentru copii va fi reabilitată

464

Articole de la același autor

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol se pregătește de demararea proiectului de investiții la secția neuro-psiho-motorie pentru copii. Potrivit reprezentanților unității medicale, proiectul va fi realizat de către Compania Națională de Investiți și va cuprinde reparațiile capitale, clădiri și reconfigurarea funcțiunilor, extindere și dotări cu echipamente a secției.
Precizăm că, la acest moment, în cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol funcționează singura unitate medicală de recuperare balneologică din România destinată copiilor cu dizabilități, unde pacienții beneficiază de toate avantajele lacului și nămolului de Techirghiol, de climatoterapie, de helioterapie, hidrotermoterapie, împreună cu alte proceduri de kinetoterapie. 


"Rezultatele cercetărilor medicale de până acum sunt spectaculoase în recuperarea micilor pacienți. Acești copii fac tratamente de lungă durată și pentru acest motiv sunt școlarizați în regim de învățământ public, cu recunoașterea perioadelor de instrucție petrecute la noi. Șederea lor în spații comune, personalizarea tratamentelor, dar și urmărirea efectelor acestora solicită un ambient special, reconfortant, dotări speciale. În prezent, numărul de locuri este redus, secția nu funcționează la capacitatea aprobată. Aceste motive au determinat Ministerul Sănătății să susțină prioritar și în regim de urgență investițiile prin care se vor putea reda în circuit 80 de paturi, care în prezent sunt închise temporar, din totalul de 180", au precizat specialiștii sanatoriului. 


Aceștia spun că lucrările se vor finaliza abia anul viitor, când vor fi asigurate toate circuitele medicale și spațiile adecvate conform legislației în vigoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5994 secunde