Se schimbă buletinele! Cum vor arăta și ce date nu vor mai fi precizate

3352
3
Se schimbă buletinele! Cum vor arăta și ce date nu vor mai fi precizate - buletin1452843975-1460184958.jpg
Parlamentarii au inițiat o nouă lege prin care cer schimbarea buletinelor din România. Astfel, cât de curând, românii vor avea acte de identitate asemănătoare cu cele ale celorlalte state din Uniunea Europeană.

Noul tip de carte de identitate va fi în format ISO 7810, va avea o dimensiune similară permisului auto sau cardurilor bancare și de asemenea, va avea măsuri de siguranță și protecție sporite, dar și mai multe date informative.

În noile buletine, românii vor avea trecut numele, ca acum, codul numeric personal, grupa sanguină, dar și faptul că posedă sau nu permis de conducere auto și numărul asigurării sociale.

În schimb, adresa nu va mai fi trecută pe actul de identitate.

Inițiatorul legii, deputatul Mihai Aurelian, spune că lipsa adresei de pe actul de identitate reprezintă un mijloc de protecție a persoanei, în fața infractorilor care nu vor ști unde locuiește respectivul, în acest fel ferindu-i familia sau pe el personal de eventuale întâmplări nefericite, potrivit Ziarul Evenimentul

Comentează știrea

militianul
9 aprilie 2016
aberatii

Adormitii astia se trezesc din somnul celor 4 ani sa propuna cite o timpenie. Alti bani alta distractie,cozi,nervi,timp pierdut, dovezi, alergatura ca sa se laude un troglodit ca a avut o initiativa legislativa. La fel ca si cu vinzatoarea aia de aprozar cu legea fumatului. Au terminat cu legile importante si s-au gindit sa mai dea de ceva de lucru populatiei ca si asa n-au ce sa faca. Afara cu neavenitii astia care se trezesc vorbind si fac de lucru la mulioane de oameni cu aberatiile lor.

europeanu
9 aprilie 2016
Parlament plin de hoti !

tot parlamentul e plin de olteni puturosi analfabeti si hoti ! Absolut toti sunt corupti si pusi pe hotii.Nici unul nu se gandeste la popor. Si toti sunt sustinuti de justitia super corupta si de cacat.

Dani
10 aprilie 2016
buletine noi

Bai fratee! Astia FAC lucrurile invers si le mai si numesc "capodopere"!!! In loc sa elimine cnp ,grupa sanguina si nr de asigurari sociale , care sunt informatii susceptibile LA furt ei decid sa elimine adresa??? Cine dracu' a mai auzit asemenea aberatie??

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5089 secunde