Se redeschide Centrul de Radioterapie! O șansă la viață pentru bolnavii de cancer din Constanța

1534
1

Articole de la același autor

Centrul de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța va primi aparatură medicală nouă și modernă. Acesta a fost inclus în lista celor cinci centre din țară pentru care Ministerul Sănătății a demarat, ieri, achiziția echipamentelor de radioterapie. 


Valoarea totală a echipamentelor achiziționate în cadrul contractelor semnate, ieri, este de 11 milioane de euro. Acestea vor fi cumpărate în baza Acordului de împrumut cu Banca Mondială, în cadrul căruia sunt prevăzute 38 de milioane de euro pentru achiziția de aparatură cu echipamente de radioterapie. 


Cele cinci spitale beneficiare sunt: Spitalul Județean Constanța, Spitalul Județean Galați, Institutul Oncologic București "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu", Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Universitar de Urgență Elias. 


"Ne dorim să asigurăm accesul pacienților la aceste terapii și condiții mai bune de lucru pentru specialiștii din sănătate. În acest moment, radioterapia se face în puține centre publice existente, iar restul pacienților merg în centre private. Serviciile sunt decontate, prin contract, de Casa de Asigurări de Sănătate. Prin crearea unei rețele publice, vor scădea foarte mult timpii de așteptare, pentru că un pacient oncologic nu-și permite să aștepte", a declarat ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog. 


"Ne vom putea trata bolnavii acasă!" 
Contractul prevede furnizarea către Spitalul Județean Constanța de echipamente de radioterapie, respectiv accelerator linear de particule, computer tomograf simulator, precum și alte dotări specifice. 


Laboratorul de radioterapie al Spitalului Județean Constanța a fost inclus pentru dotare în proiectul "Reforma sectorului sanitar - Îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar", finanțat prin acordul de împrumut între România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. 


"De acum, ne vom putea trata bolnavii acasă, în județul Constanța! Încep să se vadă și primele rezultate în domeniul sanitar, dar și o conturare a eforturilor pe care le-am depus încă de la preluarea mandatului în fața autorităților naționale pentru ca Spitalul Județean Constanța să devină o prioritate națională. Ajutorul primit, și aici mă refer la echipamentele de care o să beneficieze Spitalul Județean Constanța, reprezintă un suport real, un sprijin ce ne ajută să prelungim viața constănțenilor", a precizat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. 


Reamintim că Secția de Radioterapie a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța a fost închisă în luna aprilie 2016, din cauza echipamentelor depășite. 


Comentează știrea

ohoho
10 noiembrie 2017
alta teapa

sansa la viata? dupa ce te pui l aparatele minune in 3 luni de zile te cureti, de foarte mulri am auzit, a facut chimio 3 luni, a murit, n a reusit, normal, cand iti mitraliezi corpul cu razele alea e si normal sa te ...duci

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6199 secunde