Se închide Centrul "Cristina". Copiii vor fi mutați în case de tip familial

474
Se închide Centrul

Articole de la același autor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța (DGASPC) implementează proiectul "Închiderea centrului de servicii comunitare Cristina". Contractul de finanțare s-a încheiat, ieri, 1 iulie, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud - Est.


Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC, Oana Manoilă, obiectivul general al proiectului constă în demararea procesului de dezinstituționalizare a copiilor din centrele de mare capacitate aflate în subordinea DGASPC Constanța, prin închiderea Centrului de Servicii Comunitare "Cristina".


Ca urmare, copilașii din acest centru vor fi mutați în casele de tip familial ce vor fi construite, în Mangalia și județul Constanța. În plus, va fi reabilitat imobilul situat pe strada M. I. Dobrogeanu nr. 65 D din Mangalia, în vederea deschiderii unui Centru de Zi de Recuperare destinat copiilor cu dizabilități. Valoarea totală a proiectului este de 4,5 milioane de lei, iar perioada de implementare este de 18 luni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4887 secunde