Se inaugurează Centrul Social "Mama și copilul" din Târgușor

436
Se inaugurează Centrul Social

Articole de la același autor

Astăzi, 11 octombrie, de la ora 15.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de sfințire a Centrului Social "Mama și copilul" al Asociației "Simplu", Constanța, departamentul Provita. Așezământul este un centru de primire, organizat după modelul celui de la Valea Plopului, pentru mame aflate în situații critice, cum ar fi: violențe domestice, alungare de la domiciliu, pierderea locuinței sau criză de sarcină. Astfel, orice mamă de pe raza județului Constanța, dar și din țară, aflată într-o astfel de situație, poate beneficia de ajutor pe o perioadă nedeterminată, până la rezolvarea propriilor situații casnice, ori până dorește plecarea în alt adăpost.


Piatra de temelie a centrului a fost pusă în data de 26 octombrie 2015, terenul fiind dăruit de către un preot, care a dorit să-și păstreze anonimatul, iar construcția a fost realizată cu ajutorul preoților și al credincioșilor.


Cele 13 camere tip garsonieră, dotate cu baie proprie, pot adăposti 13 mame cu copii. Acestea beneficiază și de două saloane-living, bucătărie, sală de mese, beci și două terase.


Centrul se află în localitatea Târgușor, lângă gară, în apropierea mănăstirilor Sf. Ioan Casian și Sf. Mc. Efrem cel Nou.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9085 secunde