Se caută agenți de securitate

172

Articole de la același autor

Începând cu luna ianuarie a acestui an și până în prezent, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulților și centrelor proprii din cadrul agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, 13.602 persoane.
Dintre acestea, 9.297 sunt șomeri, 2.419 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie, 214 sunt persoane beneficiare de servicii gratuite, alții decât șomerii, iar 11 sunt persoane beneficiare de servicii gratuite de evaluare a competențelor. Restul de 1.661 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.


În acest interval, au fost organizate 574 de programe de formare profesională gratuite, dintre care 375 programe de calificare/recalificare și 199 programe de inițiere, perfecționare sau specializare. 


În funcție de nivelul de studii al șomerilor participanți la cursurile de formare profesională, cei mai mulți cursanți, 5.275 persoane (56,73%) au studii profesionale, liceale sau postliceale, urmați de cei cu studii gimnaziale - 2.825 persoane (30,39%) și cei cu studii superioare - 1.197 persoane (12,88%). 


Principalele meserii/ocupații, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru șomeri în luna iunie sunt agenți de securitate și lucrători în comerț.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Iulie 2019
Stire din Social : Bucătarii, la mare căutare
Pagina a fost generata in 0.8673 secunde