Școlile afectate de dezinfecție își vor relua cursurile. Părinții, îndemnați să se adreseze instanțelor

116
Școlile afectate de dezinfecție își vor relua cursurile. Părinții, îndemnați să se adreseze instanțelor - 1-1580041005.jpg

Articole recomandate

Unitățile de învățământ în care cursurile au fost blocate în ultimele zile din cauza dezinfecției care a pus în pericol sănătatea unor copii vor fi reluate luni, a declarat Cristian Zărescu, consilierul primarului sectorul 4, duminică, la Școala Gimnazială nr. 133, potrivit Agerpres. "Vorbim de o singură unitate de învățământ în care cursurile au fost blocate timp de două zile, și anume, miercuri și joi. La celelalte cinci unități măsurile de profilaxie au fost puse în aplicare vineri. Mâine vor fi reluate cursurile, fără să fie afectat procesul de învățământ. Deci, mâine, în toate cele șase unități de învățământ - două școli și patru grădinițe - cursurile vor fi reluate la parametri normali", a afirmat Zărescu.

El a precizat că Primăria sectorului 4 va trimite în toate cele șase unități de învățământ echipaje medicale suplimentare. "Primăria sectorului 4 va trimite în toate aceste șase unități de învățământ echipaje medicale suplimentare care să intervină în caz de nevoie și care să-i ajute pe medicii din aceste unități de învățământ să acționeze în cazul în care vor exista cazuri de copii care vor avea de suferit, de exemplu, din cauza gripei. Deci, mâine vor fi aceste echipaje medicale în aceste șase unități și, evident, și în alte unități, dacă mai apar cazuri de gripă", a mai spus Cristian Zărescu.

Cristian Zărescu a amintit că firmei care a realizat dezinfecția la unitățile de învățământ i-a fost reziliat contractul și a fost realizat un nou contract, cu compania municipală de profil. "A doua zi primarul a decis să rezilieze acest contract, s-a realizat într-un timp record, doar 24 de ore, un alt contract, cu o altă companie, mai exact cu compania municipală de profil. Această companie a pus în aplicare vineri măsurile de profilaxie, după ce unitățile de învățământ ne-au solicitat acest lucru, întrucât chiar în ziua în care această școală a fost evacuată, noi mai aveam deja solicitări de la alte unități școlare pentru astfel de măsuri", a menționat Zărescu. Consilierul a afirmat că primăria îi invită pe părinții copiilor afectați să se îndrepte în instanță împotriva firmei care a realizat dezinfecția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4639 secunde