Schimbare majoră pentru agențiile de turism, anunțată de ministrul turismului

150
Schimbare majoră pentru agențiile de turism, anunțată de ministrul turismului - mirceatitusdobre-1508597110.jpg
Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat, sâmbătă, după întâlnirea pe tema situației agenției Omnia Turism, că toate agențiile de turism vor trebui să aibă obiect unic de activitatea și nu vor mai putea vinde vacanțe cu cel mult un an în avans. El a precizat că ceea ce s-a întâmplat cu Omnia Turism pare a fi un caz premeditat, pentru că agenția funcționa bine și turiștii nu au avut probleme.


"Ne-am pus de acord, într-un termen rezonabil, toate agențiile de turism vor trebui să aibă obiect unic de activitate și nu vor mai putea avea alte obiecte de activitate, pentru că lucrează cu banii cetățenilor și nu lucrează cu banii companiilor în mod direct și bineînțeles să se facă o auditare anuală a acestor companii", a spus Mircea Titus Dobre, care consideră că ce s-a întâmplat cu Omnia Turism este un caz "premeditat" și "atipic", pentru că agenția este veche, funcționa foarte bine, iar turiștii nu au avut niciodată probleme.

"Niciun pachet de servicii turistice nu se va putea vinde pentru o perioadă mai mare de 12 luni", a precizat ministrul, potrivit Digi24.ro.

El a prezentat argumentele în favoarea faptului că ceea ce s-a întâmplat la Omnia Turism - unde au fost vândute în avans 8.300 de pachete turistice, încasările fiind de 7,8 milioane de euro, iar patronul s-a sinucis săptămâna trecută tocmai din cauza problemelor financiare - a fost premeditat.

"Nouă ni se pare că a fost un caz premeditat, ținând cont de faptul că această companie funcționa foarte bine din toate punctele de vedere. Este o companie veche de peste 26 de ani, unde singurul moment în care a avut o pierdere financiară a fost în momentul crizei și a fost o sumă foarte mică, de aproximativ 25.000 de lei. Inclusiv cetățenii și turiștii păgubiți cu care am discutat au spus că au mers cu această agenție de turism de peste 10 ani și nu au avut niciodată nicio problemă. Este un caz atipic", a subliniat ministrul.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
Stire din Social : Peste o sută de elevi  vor fi premiați
Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
Stire din Social : "Auzul un dar!  Nu-l Ignora"
Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
Stire din Social : Cum va fi vremea, la Constanța
Pagina a fost generata in 2.0179 secunde