Scandal între vecini pe locurile de parcare! "Să ne dea primăria spațiu pentru mașini!"

4541

Articole de la același autor

Lipsa locurilor de parcare și înghesuiala dintre blocuri nasc numeroase conflicte între constănțeni. Este o luptă permanentă între proprietarii de autoturisme, care pur și simplu nu au spațiu suficient unde să își lase mașinile, cei care vor spațiu verde, cei care vor locuri de joacă sau chiar mici terase pentru a-și petrece zilele toride de vară. În multe cazuri s-a ajuns chiar la amenințări, injurii, plângeri la primărie, la poliție, la toate instituțiile, dar, în fapt, totul se rezumă la imposibilitatea autorităților locale de a asigura locuri de parcare pentru toți.

Cu amenințări și plângeri s-a lăsat și în cartierul Inel II, pe strada Solidarității nr. 7, unde, mai mulți locatari nu s-au mai putut înțelege vizavi de parcare. Zilnic apar conflicte, certuri, supărări. Situația ne-a fost semnalată de locatarii Blocului B, care au făcut o reclamație împotriva unora dintre vecini, mânioși că aceștia și-au îngrădit o bucată de teren ce ar putea servi ca parcare pentru mai multe autoturisme din zonă, dar lasă doar câteva mașini în perimetrul respectiv.

"Locatarii din Blocul B, de pe strada Solidarității nr. 7, din municipiul Constanța, solicită să dispuneți efectuarea de cercetări și luarea măsurilor legale, față de fapta de îngrădire abuzivă și restricționarea accesului public pe un teren de aproximativ 120 de metri pătrați, aflat în zona parcării dintre blocurile B, C, U, teren care se află în proprietatea Consiliului Local Constanța. Faptele de mai sus au fost comise în concurs cu fapta de furt și folosire de drept a unui dispozitiv de blocare loc de parcare, care se află în inventarul Confort Urban SRL – Consiliul Local Constanța, care este singura firmă autorizată să monteze aceste dispozitive. Acest dispozitiv de blocare este folosit pentru blocarea accesului pe acel teren", se arată în sesizarea trimisă de locatari către toate autoritățile locale.

Și-au făcut parcare privată…

Aceștia susțin că inițiativa îngrădirii terenului respectiv aparține unui grup mic de locatari domiciliați în blocul U, scara C, fără să ceară acordul celorlalți locatari.

"Au hotărât să-și amenajeze loc de parcare privat, securizat cu dispozitiv de blocare furat și închis accesului persoanelor străine de grup și autovehiculelor de utilitate publică. Pentru a amenaja terenul, au adus pământ și pietriș și au astupat toate gurile de canalizare sau de acces la infrastructura subterană. După pregătirea terenului, au turnat beton de nivelare și au îngrădit terenul cu arbori, plăci de beton și dispozitive metalice. Prin această îngrădire și restricționare a accesului, orice mașină de intervenție publică nu va putea intra în acea zonă, nu va putea întoarce și, mai mult, nu va putea interveni la situațiile la care a fost chemată. Orice locatar care și-a arătat dezacordul față de îngrădirea abuzivă și restricționarea accesului a fost amenințat cu represiuni fizice asupra sa sau a mașinii sale", mai spun locatarii Blocului B.

"Ne-au demolat garajele și ne-am amenajat noi parcarea!"

Ne-am deplasat la fața locului pentru a discuta și cu cei arătați cu degetul de vecinii lor și, la orele prânzului, am găsit accesul către terenul respectiv închis cu lacătul, pe un stâlp galben din cele folosite pentru locurile de parcare achitate la Primăria Constanța. În "parcarea privată" nu era nicio mașină. Nici celelalte locuri din parcarea publică, alăturată, nu erau toate ocupate.

Am dat chiar peste cel care își asumă lucrările efectuate, care ne-a spus doar că îl cheamă Dan și care susține că a fost nevoit să îngrădească parcarea deoarece locurile pe care ar fi trebuit să își pună mașinile cei din scara C erau mereu ocupate de vecini de la alte blocuri învecinate.

"Eu nu am zis că sunt proprietar pe acest spațiu. De ce nu își fac și ei locuri de parcare, în fața sau în spatele blocurilor lor? Au grădină și ei. Eu nu mă duc la ei în față. Eu am făcut curat aici, iar ei vin și își pun mașinile și ne blochează cu orele", ne-a explicat bărbatul situația.

Acesta nu consideră că a greșit cu nimic ci, din contră, este convins că și-a făcut datoria față de comunitate și de toți vecinii din jur, igienizând zona și înfrumusețând-o.

"Am primit o înștiințare de la primărie că noi suntem responsabili de ce e în jurul blocului, să curățăm, să amenajăm. Noi am făcut curățenie, am adus pământ, am pus gazon, flori. Aici erau bălți, gropi, mizerii, sacoșe cu gunoaie. Sunt cinci mașini care parchează aici. Atât. Tot ce am făcut, am făcut pe banii mei, am adus pământ cu roaba, am cărat pământ, am pus verdeață, am pus flori. Aici este spațiu verde, deci nu este loc de parcare făcut de primărie și eu am venit și am închis locul primăriei. Au venit ieri (n.r. marți, 7 august) de la primărie și le-am spus: «Nu am făcut de capul nostru. Voi ați trimis de la primărie o înștiințare că voi nu aveți bani. Dacă tu ești primărie, vino și pune tu. Taie boscheții, curăță». Ei singuri ne fac proprietari pe noi căci spun «Locatarii blocului sunt obligați în jurul blocului să-și mențină curățenia, să întrețină spațiul verde». Aici au fost garaje de primărie date, apoi demolate, pe motiv că ne va da locuri de parcare. Să ne dea locuri și eu pun flori aici și iarbă verde", mai spune Dan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.58 secunde