Scandal cu câinii de apartament. Cine ia măsuri împotriva vecinilor iubitori de prea multe animale

2232
9
Scandal cu câinii de apartament. Cine ia măsuri împotriva vecinilor iubitori de prea multe animale - fotofondanimaledecompanie-1446058153.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii sunt mari iubitori de animale. La fiecare bloc, cel puțin un proprietar, doi au un cățel sau o pisică. Sunt alții care au ajuns la performanța de a ține în apartament chiar și trei, patru animale, spre disperarea vecinilor. Sunt însă și vecini cârcotași care se supără pe cei care țin un patruped în casă și, chiar dacă acesta este pașnic și nu deranjează cu nimic, se plâng că nu li s-a cerut acordul ca animalul să stea în bloc.


Cu astfel de situații se confruntă deseori lucrătorii Poliției Locale Constanța, care au ajuns să facă pe mediatorii pentru locatarii care nu se înțeleg pe tema animalelor de apartament. Deși Consiliul Local Constanța a dorit să impună, la un moment dat, obligativitatea proprietarilor de animale de companie de a cere acordul vecinilor și asociației de proprietari de a-i ține în condominiu, hotărârea a fost contestată în instanță și anulată. La începutul acestui an, Inocenția Zissu a reușit să anuleze două articole dintr-o hotărâre a Consiliului Local din anul 2013. Astfel, constănțenii nu mai sunt obligați să ceară acordul vecinilor atunci când vor să țină în apartament câini sau pisici și pot hrăni câinii comunitari sau pisicile pe domeniul public, fără să le fie teamă că vor fi amendați de Poliția Locală.


"Este drept că a fost anulat acel articol, dar asta nu le dă dreptul unor proprietari să țină în case doi, trei, patru, chiar și cinci câini, care îi deranjează pe ceilalți locatari. Poate să fie și unul singur, dar care să latre toată ziua sau toată noaptea. Practic, nimeni nu te împiedică să-l ții, dar trebuie să ai grija lui și, mai mult decât atât, trebuie să te asiguri că nu-i deranjează pe ceilalți. Noi intervenim numai atunci când avem plângeri de la vecini. Dar încercăm să rezolvăm problema discutând și cu unul și cu celălalt, pentru că nu avem instrumente să-l constrângem pe proprietar să ia măsuri. În cele din urmă, de cele mai multe ori, se ajunge la o înțelegere între vecini. Se mai întâmplă să le impunem să renunțe la unu sau doi câini, ca să nu mai deranjeze, să nu-i mai lase singuri, ca să urle toată ziua, metode de genul acesta", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Bratu, șeful Poliției Locale Constanța.


Poliția Locală, depășită de situație
Potrivit acestuia, Poliția Locală nu prea are timp în prezent să se ocupe de animalele de companie ale constănțenilor. "Deocamdată avem 20 de agenți, de-abia ne putem desfășura activitatea. Poate după ce vom deveni operaționali, vom putea să fim puțin mai incisivi. Noi încercăm să rezolvăm conflictele, pe cât posibil, dar fără să amendăm oamenii", a mai spus șeful Poliției Locale.


Doar Poliția Română poate da amenzi
Există însă și situații în care vecinii nu reușesc să cadă la o înțelegere și plângerile ajung la Secția de poliție din zonă. Atunci proprietarii riscă amenzi pentru tulburarea liniștii și ar putea fi forțați chiar să renunțe la animalul de companie, mai ales dacă acesta este agresiv. "Polițiștii sunt abilitați să aplice amenzi, în funcție de actele normative în vigoare. Câinii agresivi au reguli speciale, dar și pentru ceilalți câini pot fi aplicate sancțiuni", a completat Daniel Bratu.


Comentează știrea

olguta
29 octombrie 2015
cine nu iubeste cainii

nu iubeste nici oamenii !

...
29 octombrie 2015
vai vai

pe tine te ,,iubesc' doar ciini

ia
29 octombrie 2015
faceti ceva

pe strada nu mai e un metru patrat fara un cacat de caine... iubitorii de animale, faceti ceva si pentru oameni...

nna
29 octombrie 2015
caini

Am calcat deunazi in cacat de prost(ca om nu pot sa-i zic) DE ASTA CE ZICI?

Răspuns la: faceti ceva
Adăugat de : ia, 29 octombrie 2015
pe strada nu mai e un metru patrat fara un cacat de caine... iubitorii de animale, faceti ceva si pentru oameni...
vivi
29 octombrie 2015
excremetele de caini_boala curata ptr oameni

Amenda ptr cei prinsi ca lasa excremebtele de caini pe strada.de ce tb sa calc eu pe excremetele alea ,ca voi n aveti educatie?voi stiti cate boli pot da aceste excremente?v_ati ingrozi,daca ati citi..eu a tb.sa ma operez din cauza unor microbi luati de la caini.din excrementele lor. Iar asta se poate intampla oricui,oricarei persoane cu imunitatea scazuta i se poate intampla:mergi pe strada,o masina trece pe strada si calca peste aceste excremente,ridica microbul in aer,care_ti intra pe nas si se duce si se asaza..pe organele tale din interior...asa ca.faceti bine si tineti_va cacatul de caine la punga .cand face animalul,apoi aruncat la gunoi,caci inconstienta voastra ne costa pe noi sanatatea.

Ana
29 octombrie 2015
Nesimititi

Iubitorii de caini sunt cei mai nesimititi oameni. Vecinul meu de la etajul 4 coboara cu cainele si se opreste langa usa mea de la parter, unde urineaza. Posesorii de caini de la celalalte blocuri vin pe spatiile verzi din fata blocului nostru unde isi fac nevoile, pe motiv ca este domeniul public. Iarna trecuta niste iubitori de caini de la blocurile vecine i-au construit o casuta unei catele cu 10 pui sub geamul meu, nu al lor. N-am stiut ce-i ala somn. iubitorii de animale deranjeaza intotdeauna pe ceilalti. Ei nu suporta nici mizerie, nici galagie. Ti-i aduce la tine si te mai si injura.

Caniche
29 octombrie 2015
amenzi

Nu sunt contra cainilor in apartamente cu o singura conditie: sa nu deranjez vecinii prin zgomot iar proprietarul cand ii scoate afara sa aiba la el maturica si punguta din plastic.Asta e civilizatie.Asa trebuie sa legifereze consiliul local iar cei care nu se conformeaza sa primeasca o amenda consistenta.Nimeni nu e obligat sa calce in rahatul cainilor de companie.pentru a fi identificati proprietarii cei care nu au caini sa trimita poze cu cei care au.Atunci nu mai exista posibilitate de negare.In poza se vede daca are sau nu la el maturica si punguta.Asa este in tarile civilizate.

Alesul cretin
29 octombrie 2015
Sa ne rugam sa ajungem Bucurestiul din urma, dar cand?

Nu in tarile civilizate, ci la noi in Bucuresti. Am vazut f multe persoane in Bucuresti, fete tinere si chiar persoane in varsta, au manusa la o mana cu care aduna imediat cacatul cainelui, il pun intr-o punguta si la primul cos de gunoi il arunca. Constanta e f mult in urma. E distrusa.

Munca la domiciliu
5 decembrie 2015
Munca la domiciliu

Sistem performant pentru succes ! Daca doresti rezultate, succes si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la domiciliu ! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire GRATUITA si de cea mai buna calitate, inveti pas cu pas cum sa faci bani, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Mai multe detalii la adresa de e-mail: [email protected] numai pe mail trimite "Info".

Pagina a fost generata in 0.5009 secunde