Sărbătoare la Constanța! Week-end plin de evenimente la malul mării

4860

Articole de la același autor

Constanța este în sărbătoare zilele acestea. Se anunță un sfârșit de săptămână plin de evenimente premergătoare Zilei Constanței, sărbătorită, ca în fiecare an, de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Așa că, dacă rămâneți în oraș, nu ratați o plimbare prin port, cu autobuzul etajat, Târgul meșterilor populari și mai ales parada de luni, la care sunt așteptați toți constănțenii. 


Surprizele încep de sâmbătă dimineață, când suntem invitați să descoperim sau să redescoperim orașul la bordul autobuzelor supraetajate, care vor circula până luni, 21 mai, între orele 9.00 și 18.00. Linia specială va circula din oră în oră, pe traseul Gară CFR - Piața Far - Poarta 5 - Silozurile Saligny (incinta Port) - Cuibul Reginei (incinta Port) - Portul Turistic Tomis - bulevardul Elisabeta - strada Termele Romane - strada Negru Vodă - strada Mircea cel Bătrân - bulevardul Mamaia, până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din stațiunea Mamaia.


Autobuzele supraetajate vor face opriri speciale la intrarea în dana de pasageri a Portului Constanța unde superbul Bric Mircea vă așteaptă să urcați pe punte și să-i descoperiți frumusețea. Nava școală va putea fi vizitată sâmbătă, 19 mai, între orele 15.00 și 18.00, iar în zilele de duminică, 20 mai, și luni, 21 mai, între orele 9.00 și 18.00.


Și Muzeul de Artă Populară marchează Ziua Constanței și organizează două evenimente de excepție. Astfel, timp de trei zile, în perioada 19 - 21 mai, se va desfășura Târgul Meșterilor Populari din Dobrogea, prima manifestare de acest gen care aparține etniilor din Dobrogea. La târgul deschis pe platoul din fața instituției de cultură vor participa meșteri români, ruși lipoveni, bulgari, greci, turci, tătari și armeni. De asemenea, în interiorul muzeului, va putea fi vizitată expoziția temporară "Multiculturalitatea dobrogeană", aceasta fiind însoțită de un bogat material foto-documentar.


Și Cazinoul a fost inclus în programul special și va marca "Ziua Constanței" printr-un vernisaj deosebit, organizat de Ordinul Arhitecților din România, expoziție care va putea fi admirată începând de luni, 21 mai, între orele 10.00 și 18.00. 


Paradă impresionantă pe bulevardul Tomis 


Toate aceste evenimente vor culmina, luni, de Ziua Constanței, când pe străzile din municipiu va defila o paradă impresionantă, la care vor participa peste 2.000 de elevi, liceeni, studenți, sportivi, structuri militare, inclusiv jandarmi călare sau militari britanici și americani. Parada va pleca la ora 16.00 de la Sala Sporturilor și va ajunge în Piața Ovidiu. 


Pentru ca toate evenimentele să se desfășoare în cele mai bune condiții, de duminică, 20 mai, de la ora 18.00, se va interzice oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor pe bulevardul Tomis, pe tronsonul Capitol - Piața Ovidiu, inclusiv în parcările de la Poșta Mare și de la Sala Sporturilor.


Restriciții de circulație în centrul municipiului


În ziua de 21 mai, de la ora 14.00, se va restricționa parțial și temporar zona de deplasare de pe strada Mircea cel Bătrân, cuprinsă între străzile Smârdan și Decebal, pentru a permite oprirea autobuzelor care vor transporta participanții la paradă. Începând cu ora 15.15 se va închide total circulația pe bulevardul Tomis, traseul de desfășurare al paradei, cuprins între zona Capitol și Piața Ovidiu. De asemenea, va fi oprită circulația la intersecția bulevardului Tomis cu strada Traian, respectiv intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Ferdinand, fapt care va conduce la întârzieri ale mijloacelor de transport în comun de aproximativ 10 - 15 minute.


"Pentru buna desfășurare a circulației se recomandă evitarea zonelor respective, iar Poliția Rutieră Constanța și Serviciul Rutier al Direcției Generale a Poliției Locale Constanța vor asigura dirijarea traficului și în alte intersecții, cum ar fi cea de la strada Mircea cel Bătrân cu bulevardul Mamaia, cea de la strada Răscoala 1907 cu bulevardul Mamaia, cea de la strada Mihai Viteazu cu bulevardul Mamaia, cea de la strada Mihai Viteazu cu bulevardul Ferdinand, cea de la strada Mihai Viteazu cu strada Traian, cea de la strada Traian cu strada Termele Romane și cea de la strada Răscoala 1907 cu bulevardul Ferdinand", explică reprezentanții Primăriei Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5205 secunde