Șantierele la control! ITM a amendat constructorii

928
Șantierele la control! ITM a amendat constructorii - santiere-1530723249.jpg

Articole de la același autor

Începând cu 1 aprilie și până la data de 30 iunie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanța a desfășurat prima etapă de control din cadrul Campaniei naționale privind respectarea prevederilor legale în ceea ce privește instruirea și informarea lucrătorilor în activitățile din domeniul construcțiilor.

Controalele au vizat 559 de lucrători, care își desfășoară activitatea pe nouă șantiere, din totalul de 30, despre existența cărora a fost informat ITM. În cazul celor 49 angajatori controlați, au fost aplicate 13 amenzi, în valoare de 49.000 lei și 124 de avertismente, plus 137 măsuri cu termen de remediere a deficiențelor constatate.

Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, acțiunile de control au avut caracter inopinat și au urmărit modul în care angajatorii constănțeni respectă prevederile legale în ceea ce privește instruirea și informarea lucrătorilor din domeniul construcțiilor.

În primul rând, campania a urmărit creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor, în ceea ce privește necesitatea respectării cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă în activitățile de informare și instruire a lucrătorilor. Apoi, s-a avut în vedere stabilirea măsurilor care se impun, ca urmare a nerespectării de către angajatori și angajați a prevederilor actelor normative în domeniul securității și sănătății în muncă, în scopul prevenirii producerii evenimentelor și a bolilor profesionale.

Pe parcursul acțiunilor de control au fost descoperite o serie de deficiențe. Astfel, în nenumărate rânduri, angajatorii nu au asigurat condițiile necesare, pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă și adecvată în domeniul securității și sănătății în muncă, în special sub formă de informații și instrucțiuni de lucru, specifice locului de muncă și postului său. De asemenea, mulți patroni le-au pus la dispoziție salariaților echipamente de protecție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5259 secunde