Sămânță de scandal! Cine seamănă discordie între agenții economici din Mamaia

1401
3

Articole de la același autor

Cu sezonul estival bătând la ușă, agenții economici din Mamaia și cei din Satul de Vacanță nu reușesc să cadă la o înțelegere cu autoritățile locale privind Regulamentul de funcționare a stațiunii. Unii nu sunt mulțumiți de programul propus pentru beach-baruri, alții sunt supărați că se vrea reducerea numărului alimentărilor din stațiune, iar proprietarii de cluburi din centrul stațiunii se consideră discriminați. 


Menit să redea stațiunii aspectul civilizat și să creeze armonie între agenții economici din zonă, Regulamentul de func-ționare propus de viceprimarul cu atribuții de primar Decebal Făgădău seamănă discordie între hotelieri și buticari, între cei din sud și cei din nord, chiar dacă toți au același țel - să aducă cât mai mulți turiști în zonă. Proprietarii de beach-baruri au fost primii care s-au declarat deranjați de propunerea viceprimarului ca acestea să funcționeze numai până la ora 19. 


"Considerăm nedreaptă regula ca orarul de difuzare a muzicii în beach-baruri să nu depășească ora 19, iar cel de funcționare ora 24, cu excepția celor din Mamaia Nord. Propunem ca toți agenții economici să fie tratați cu egalitate și fără părtinire din partea Primăriei Constanța. Orarul de funcționare ar trebui să fie același pentru întreaga stațiune", a spus George Micu, la cea mai recentă întâlnire a reprezentanților autorităților locale și agenții economici din Mamaia și Satul de Vacanță. 


Vor turism contemporan




Părerea sa a fost susținută și de alți reprezentanți ai cluburilor din centrul stațiunii. 


"Mamaia s-a reactivat datorită clubu-rilor. Abia apoi a venit și nordul stațiunii. Mamaia a avut o perioadă când intrase într-un con de umbră, după care s-a resuscitat puțin, însă unul din motoare a funcționat datorită tinerilor care au venit să se distreze în cluburile din Mamaia. Toate cluburile ar trebui să aibă același program, nu doar cele din zona Summerland. Dacă tinerii nu vor mai avea unde să se distreze, s-ar putea ca și hotelierii și ceilalți agenți economici să aibă de suferit", a spus un alt proprietar de club, stârnind aplauzele audienței. 


Potrivit acestuia, turismul modern nu se bazează numai pe cazare. 
"Până nu ai și o terasă frumoasă, un beach-bar frumos amenajat, un club pentru distracție, nu vor avea turism contem-poran", mai este de părere agentul economic. 


"Mamaia nu este Călimănești - Căciulata!"

Viceprimarul Decebal Făgădău a anunțat că nu dorește să bage discordie între agenții economici, dar acest regulament este absolut necesar pentru buna funcționare a stațiunii. 


"Atitudinea este din ce în ce mai bună. De aceea ne reunim, ca să discutăm, să vă ascultăm propunerile. Și cele care vor fi majoritare vor fi incluse în regulament, nu ce vreau eu sau altcineva din primărie. Ce doriți dumneavoastră, din industrie. Scopul este să creăm un regulament împreună, să ne respectăm unii pe ceilalți. Nimeni nu-și dorește ca stațiunea Mamaia să fie Călimănești - Căciulata, dar regulamentul trebuie să restabilească un echilibru, astfel încât să fie bine. Nici nu cred că este bine să interzicem totul în stațiune și să mutăm totul în nord, pentru că s-ar crea un dezechilibru și se va ajunge să facem rabat la calitate și când faci rabat la calitate nu mai ești numărul unu, așa cum este stațiunea Mamaia acum. Vrem să se facă turism modern. Însă trebuie să recunoaștem că sunt turiști agresați de zgomot, dar și turiști care vin pentru acest tip de agrement. Reco-mandarea mea este să vă înțelegeți cu vecinii. Cluburile, beach-barurile să cola-boreze cu hotelurile, să se înțeleagă. Numai acest comportament vă va întări în fața competiției cu sudul litoralului și cu bulgarii", a încheiat Decebal Făgădău. 


Comentează știrea

Autor
14 martie 2016
Mamaia

Mamaia este un loc al distracției cei care vor liniște să meargă în altă parte , cluburile și petrecerile au animat și propulsat stațiunea Mamaia în vârf nu liniștea pe care o vor unii,iar Făgădău ar trebui să promoveze Mamaia cum o făcea Mazăre altfel se duce de râpă stațiunea !

Gica Contra
14 martie 2016
vraja marii

Eu daca as fi autoritatea care impune reguli in Mamaia, nu as limita programul pentru baruiri pe plaja pana ora 19, eu le-as interzice! As da o fuga sa vad cum a fost posibil sa fie contruite hoteluri si baruri pe plaja, cum au fost aprobare bransari de gaze pentriu tori carnatii care isi bat joc de lume si ne dau sa mirosim meniul la nisip, dau muzica tare sa iti sparga timpanul, iau plaja in grija si o ocupa toata cu paturi ca nici sa treci nu ai pe unde. Vor sa aiba grija de plaja si ia taxe? Sa permita accesul cu taxa, patul ti-l iei sau nu, duca cum preferi, si sa faca curat de banii pe care ii iau!

NAE
14 martie 2016
SOLUTIA

Totul e simplu,copiati ce fac companiile din tari civilizate,nu e greu,acolo gasesti si curatenie,si liniste si distractie pana dimineata,nimeni nu deranjeaza pe nimeni,toata lumea e multumita,...nu e greu,....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6174 secunde