Să vină turiștii ! Salvamarii, pregătiți să intervină în caz de nevoie

608
Să vină turiștii ! Salvamarii, pregătiți să intervină în caz de nevoie - fotofondlamareinsiguranta1-1557174634.jpg

Articole de la același autor

Sezonul estival a debutat, oficial, pe 1 Mai, însă, deocamdată, nimeni nu se încumetă să stea prea mult la plajă, cu atât mai puțin să facă baie în mare. Autoritățile se așteaptă însă la un sezon aglomerat și au început deja pregătirile pentru ca turiștii să aibă parte de vacanțe reușite și constănțenii de zile de odihnă și relaxare minunate.


Vara aceasta, vor fi mai multe puncte de prim ajutor pe plajă și cinci puncte de salvare acvatică, astfel încât echipele să poate interveni cât mai rapid. "Pentru asigurarea unui timp de răspuns optim la solicitările persoanelor care se află în situații ce le pot pune viața în pericol, comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța a efectuat demersurile necesare pentru operaționalizarea a nouă puncte temporare de stingere, opt puncte de prim ajutor și cinci puncte de salvare acvatică", a anunțat inspectorul șef al ISU Dobrogea, colonel Daniel Popa.


Potrivit acestuia, vor fi aduși pompieri și paramedici din întreaga țară, care vor lucra în serii și vor asigura intervențiile pe întreg litoralul. "Am solicitat deja Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, suplimentarea forțelor și mijloacelor unității noastre cu personal și tehnică de la alte inspectorate județene. De asemenea, s-a solicitat detașarea în sprijin a patru cadre militare, inspectori de prevenire, în scopul acoperirii normelor de personal pentru activitățile de control de prevenire a incendiilor la obiectivele turistice, precum și a aproximativ 100 de angajați, pe serii de câte două săptămâni. În fiecare punct de stingere vom avea minimum patru oameni care vor lucra pe mașinile de intervenție. La fiecare punct de prim ajutor vor fi câte trei oameni și fiecare punct va fi deservit de câte o ambulanță", a mai adăugat șeful ISU Dobrogea.


Salvatori pe plaja Corbu
Cele nouă puncte temporare de stingere vor fi în comunele Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, în localitatea Valea Dacilor, în stațiunea Mamaia, în orașul Techirghiol, în Costinești, în Vama Veche și, posibil, în comuna Mihail Kogălniceanu, pentru week-enduri.
Cele opt puncte de prin ajutor vor fi amplasate pe plajele din stațiunea Mamaia Nord și Mamaia, în Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Saturn, Vama Veche și Corbu.


În premieră, anul acesta, va fi un punct de prim ajutor ajutor pe plaja Corbu. "Săptămâna trecută am fost la Primăria Corbu și am discutat cu primarul să facem un punct de prim ajutor pe plaja Corbu. Chiar dacă încă nu este clasificată, din experiența anilor trecuți, este nevoie de un asemenea punct pe această plajă. Anul trecut, primele cazuri de înec au apărut, la începutul verii, tocmai în acea zonă. Acolo va fi instalat un cort și vor fi trei angajați și o șenilată", a explicat colonelul Daniel Popa.
În ce privește punctele de salvare acvatică, acestea vor fi amenajate în portul turistic "Tomis", în portul Belona Eforie Nord, în portul turistic Mangalia, pe malul Lacului Siutghiol și pe malul Lacului Techirghiol. Atât punctele de stingere, cât și cele de prim ajutor și de salvare acvatică vor fi funcționale începând cu 15 iunie și până pe 15 septembrie.
Toate eforturile salvatorilor sunt însă în zadar dacă turiștii și constănțenii, toți cei care vin să se distreze la mare, nu înțeleg că trebuie să respecte și niște reguli. "Cel mai important lucru este ca oamenii să înțeleagă și să respecte semnificația steagurilor și sfaturile salvamarilor. Dacă ei nu îi ascultă pe salvamari și se aventurează în apă apar probleme. Ei trebuie să știe că, dacă există un punct de prim ajutor pe plajă, nu înseamnă că pot să intre în apă oricând și oricum", a subliniat maiorul Mihai Georgescu, de la ISU Dobrogea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6437 secunde