Să nu-i uităm! Ziua Eroilor, marcată de Biserica Ortodoxă

219

Articole de la același autor

Peste câteva zile, mai exact joi, 28 mai, Biserica Ortodoxă prăznuiește Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului spun că praznicul Înălțării Domnului ne amintește de momentul biblic al finalizării activității pământești a Mântuitorului, la 40 de zile după Paști. Referitor la

Ziua Eroilor, aceștia au precizat că, în urmă cu o sută de ani, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis ca în Ziua Înălțării Domnului să se oficieze slujba parastasului și pomenirea eroilor în toată țara. Ulterior, pomenirea eroilor a fost interzisă din 1948 și reluată prin hotărârile Sfântului Sinod din anii 1999 și 2001, când sărbătoarea Înălțării a fost consacrată ca Zi a Eroilor și Sărbătoare Națională Bisericească. Totodată, în anul 1995 autoritățile de stat au decis ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită de praznicul Înălțării Domnului, iar din anul 2003 a devenit zi de sărbătoare națională.

Totodată, clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase, în această zi, în semn de recunoștință față de eroii care s-au jertfit pentru neam, credință și țară. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia, de la ora 7.00, Sfânta Liturghie la biserica "Înălțarea Domnului", de la mănăstirea Stejaru, așezământ monahal aflat în apropierea localității constănțene Saraiu. Apoi, de la ora 10.30, va oficia slujba de pomenire a eroilor la Cimitirul Internațional de Onoare de la Mircea-Vodă (Gară).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3382 secunde