S-a confirmat primul caz de gripă, la Constanța!

183
S-a confirmat primul caz de gripă, la Constanța! - gripa-1513269689.jpg

Articole de la același autor

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a confirmat primul caz cu virus gripal tip A, subtip H3, din acest sezon, la Constanța. Pacientul este un bărbat în vârstă de 62 de ani, care nu s-ar fi vaccinat antigripal până acum.

Tocmai de aceea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Județeană fac apel la populație, să meargă la cabinetele medicilor de familie și să se imunizeze.

Medicii sunt de părere că vaccinarea este cea mai bună metodă de protejare împotriva gripei și a complicațiilor pe care aceasta le poate cauza. Ei susțin că persoanele cu probleme medicale cronice sunt mult mai vulnerabile în contact cu virusul gripal, față de restul populației. În plus, în cazul în care contactează virusul gripal, aceștia prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații grave, cum ar fi pneumonia, pentru că sistemul lor imunitar este deja slăbit și au un risc mare de spitalizare.

În cazul femeilor însărcinate, riscul de îmbolnăvire de gripă, într-o formă severă, crește după primul trimestru de sarcină, când viitoarele mămici sunt mult mai vulnerabile în fața bolii. Totodată, gripa poate declanșa, în cazul lor, chiar naștere prematură sau nașterea unui copil cu o greutate sub cea normală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6003 secunde