Românii nu se tem de Covid-19! Zeci de persoane cu dosare penale, mii de persoane pe străzi

270
Românii nu se tem de Covid-19! Zeci de persoane cu dosare penale, mii de persoane pe străzi - fotofondromaniinusetem1-1584465190.jpg

Articole de la același autor

Numărul cazurilor de infectare cu virusul Covid-19 în țara noastră a depășit, aseară, pragul psihologic de 200. În cursul zilei de ieri, până la închiderea ediției, erau înregistrate 217 de persoane infectate, pe teritoriul României. Din acestea, 19 au fost declarate vindecate și externate.

La Constanța, situația este încă destul de bună. Potrivit prefectului George Nicolescu, în cursul zilei de ieri, până la închiderea ediției, 49 de persoane se aflau în carantină și 871 în autoizolare. În total, în județul Constanța, sunt 12 cazuri confirmate.

Din păcate, mulți oameni nu au înțeles importanța izolării și, deși au avut contact cu cei deja infectați și confirmați, tot mai umblă prin oraș, la cumpărături sau la serviciu. Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, pentru cei care au mințit sau nu au respectat regimul de izolare.

Mulți oameni sunt speriați și apelează numărul de urgență 112. Numai în 24 de ore, s-au înregistrat 1.349 de apeluri la numărul unic 112 și 6.187 de apeluri la linia Telverde 0800/800.358, deschisă special pentru informarea cetățenilor.

În plus, începând de luni, odată cu declararea stării de urgență, la nivel național au acționat aproximativ 28.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne - polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră. Astfel, de luni până marți, pompierii și personalul Smurd au efectuat 42 de misiuni de transport pentru 153 de persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară.

Pentru răspunsul la celelalte urgențe medicale sunt asigurate în medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, însumând 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulanțe de prim-ajutor și terapie intensivă mobilă, respectiv șapte autospeciale neonatologie. În total, în misiunile curente au fost angrenați peste 5.000 de pompieri.

Unde sunăm să ne informăm

De asemenea, au fost angrenați în misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de polițiști, 4.500 de polițiști de frontieră și peste 7.000 de jandarmi.

La acest moment, pentru eficientizarea activităților de combatere a efectelor Covid-19, au fost instalate 162 de corturi. Acestea sunt destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.

"Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia Telverde - 0800/800.358. Numărul Telverde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021/320.20.20", anunță reprezentanții Grupului de Informare Strategică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4833 secunde