Românii iau cu asalt agențiile de turism. Circa 10.000 de rezervări au fost deja făcute în stațiunile de pe litoralul românesc

600
Românii iau cu asalt agențiile de turism. Circa 10.000 de rezervări au fost deja făcute în stațiunile de pe litoralul românesc - bulgaria2dreamstime-1590861400.jpg

Articole recomandate

Circa 10.000 de rezervări au fost făcute de turiști pentru a petrece prima săptămână din luna iunie în stațiunile de pe litoralul românesc, a informat, sâmbătă, președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT), Corina Martin, conform Agerpres.


"Romanii iau deja cu asalt agențiile de turism, pentru rezervări către Litoral, stațiuni montane și balneare, către Delta Dunării, Transilvania, Maramureș, Muntenia sau Banat - acasă, în România. Litoralul este deja, la fel ca și în fiecare an, 'destinația vedetă' (cca 10.000 rezervări pentru prima săptămână de după 1 iunie!), iar recomandările și studiile promovate de reputați medici și cercetători, conform cărora apa sărată a mării distruge virusul, transformă vacanța la mare, anul acesta, în terapie și medicament", a declarat Corina Martin, citată într-un comunicat de presă transmis de FAPT.


Potrivit acesteia, tarifele pentru luna iunie sunt estimate la 180 lei/cameră cu mic dejun/noapte la Eforie, la 200 lei/cameră cu mic dejun/noapte la un hotel de 3 stele la Mamaia, la 200 - 300 lei/apartament de vacanță/noapte în Mamaia. La același tarif de 200 lei/cameră cu mic dejun/noapte turiștii se pot caza la un hotel de 4 stele în sudul litoralului, de exemplu în stațiunile Venus sau Olimp.


"Recomandăm turiștilor români să își contacteze agentul de turism, pentru a face rezervări, mai ales că lunile iulie și august se anunță deja ca foarte aglomerate, cu tarife pe care le regăsim acum mai mici chiar decât anul trecut, în timp ce iunie și septembrie au oferte cu adevărat speciale. Operatorii din industria HORECA sunt responsabili și ferm angajați să asigure protecție și siguranță prin măsuri de bun simț pe care le-au implementat deja, conform recomandărilor făcute, și susțin prin eforturi și investiții proprii costurile necesare implementării acestor măsuri, fără să majoreze tarifele practicate. Avem obligația să recompensăm, prin servicii corecte și tarife atractive turiștii care aleg vacanța în România, mai ales în acest an", a mai spus reprezentanta FAPT.


Conform vicepreședintelui FAPT Adrian Voican, activitatea de turism debutează cu oferte atractive.


"Turismul în România debutează din 1 Iunie cu Oferte ca de nou început: 2 = 3 și 3 = 4 (plătești 2 nopți și stai 3, o noapte gratuită), oferte pe Valea Prahovei și pe Valea Oltului, cazare la trei și patru stele cu masa pe terasă sau în cameră! În destinațiile de vacanță din România, tarifele pornesc acum de la 100-150 lei/cameră/noapte și depind de confort și serviciile suplimentare oferite de fiecare locație", a precizat Voican.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9821 secunde