Campanie de informare despre pericolele de peste hotare

Românii, descurajați să plece la muncă sau la studii în străinătate

337
1
Românii, descurajați să plece  la muncă sau la studii în străinătate - romanii1-1525968219.jpg

Articole de la același autor

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu mai multe instituții publice din România, lansează campania națională "Informare acasă! Siguranță în lume!". Inițiativa își propune informarea cetățenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara granițelor României.

"Considerăm că un cetățean informat este un cetățean câștigat, întrucât are la dispoziție instrumentele necesare pentru a face față situațiilor dificile și pentru că este echipat cu informația care îi poate salva viața în caz de necesitate, prin solicitarea sprijinului autorităților competente din România și din țara de rezidență. Am inițiat această campanie ca urmare a identificării unor situații vulnerabile în care se găsesc concetățenii noștri și în urma numeroaselor probleme care mi-au fost prezentate în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu reprezentanții comunităților românești de peste hotare", explică Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni.

Proiectul se va derula în două etape, prima în lunile mai-iunie, destinată tinerilor, iar a doua, în perioada septembrie-octombrie, destinată persoanelor adulte.

Campania se va desfășura la nivelul tuturor celor 41 de județe ale României.

Comentează știrea

pribeagu
11 mai 2018
paine

Fie painea cat de rea , tot mai bine e in Spania , Italia , Anglia etc . Lua-v-as ministerul in p..a .

Pagina a fost generata in 0.3033 secunde