ROMÂNIA SE MÂNDREȘTE CU ACEST MEDIC!

211
ROMÂNIA SE MÂNDREȘTE CU ACEST MEDIC! - neurologdafinmure537an-1519987259.jpg

Articole recomandate

Prof. dr. Dafin Mureșanu a fost ales membru al Consiliului de Conducere al Federației Mondiale pentru Neuroreabilitare, World Federation for NeuroRehabilitation (WFNR). 


"Consider că această alegere făcută de către personalitățile mondiale din cadrul WFNR este în primul rând o recunoaștere a valorii școlii medicale românești și a performanțelor atinse de către aceasta pe plan mondial. Din poziția actuală, de președinte al EFNRS, îmi revine o sarcină dublă, care, de altfel, mă obligă și în același timp mă onorează. Pe de o parte, voi încerca să consolidez performanțele cercetării românești din vastul domeniu al neurorecuperării, iar pe de altă parte să susțin integrarea Europei, în special a Europei de Est în platforma Federației Mondiale pentru Neuroreabilitare", a declarat prof. dr. Dafin Mureșanu, potrivit unui comunicat de presă. 


Prof. dr. Dafin Mureșanu este în prezent directorul Departamentului de Neuroștiințe din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj Napoca, membru titular al Academiei de Științe Medicale din România, co-președinte al Panel-ului Științific de Neurorecuperare al Academiei Europene de Neurologie, președinte al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității, iar până în luna mai a anului trecut a ocupat funcția de președinte al Societății de Neurologie din România.


"În acest sens, alături de colegii europeni, vom pune un accent important pe crearea grupurilor de cercetare comune, crearea și aducerea de noi societăți naționale în WFNR și totodată, realizarea unui amplu program educațional în neurorecuperare, având în vedere că scopul definitoriu al oricărei discipline medicale este îmbunătățirea substanțială a calității vieții pacientului", a adăugat prof. dr. Dafin Mureșanu, potrivit comunicatului de presă.


Evenimentul a avut loc în prima parte parte a lunii februarie, în cadrul celei de-a-X-a ediții a Congresului Mondial de Neuroreabilitare al WFNR care s-a desfășurat la Mumbai, India.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5501 secunde