Români, plecați din țară? Avertizare de călătorie de la MAE

de Cuget Liber Sâmbătă, 12 Octombrie 2019 131
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Ecuador că autoritățile din această țară au instituit sâmbătă starea de asediu în capitala Quito, inclusiv zonele Tumbaco-Cumbaya și Los Chillos, cuprinzând astfel și aeroportul internațional Mariscal Sucre, printre măsurile adoptate fiind interzicerea completă a circulației persoanelor și autovehiculelor în spațiul public, până la noi ordine.

MAE le recomandă cetățenilor români care intenționau să plece în Republica Ecuador, în special în capitala Quito, să își amâne călătoriile și celor rezidenți în Ecuador, să urmeze indicațiile autorităților locale.

Având în vedere că România nu dispune de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Republica Ecuador, cetățenii români aflați pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiți să se adreseze Ambasadei României la Lima, în Peru și să își anunțe prezența în regiune pentru a putea fi contactați în situații de urgență, precizează MAE într-un comunicat remis duminică.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Lima +5114409396, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al Ambasadei României la Lima: +51989483013.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://lima.mae.ro, www.mae.ro și le reamintește cetățenilor români care merg în străinătate că au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!". 

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei