Rock-ul românesc este în doliu. A murit Florian Stoica, solistul trupei Conexiuni

678
Rock-ul românesc este în doliu. A murit Florian Stoica, solistul trupei Conexiuni - stoica36592600-1573725793.jpg

Articole recomandate

Solistul trupei Conexiuni, Florian Stoica, a murit miercuri seară, anunțul fiind făcut de familie, pe pagina de Facebook a artistului, scrie romaniatv.net


"Acum am vrea ca 'Tu' să 'Mai rămâi puțin', însă cu durere în suflet trebuie să vă anunțăm că al nostru soț, tată, prieten, artist, Florian Stoica - solistul formației Conexiuni, a plecat aseară la 22,45 spre Ceruri, pentru că are un spectacol în fața Domnului, cel mai dureros pentru noi, dar probabil cel mai valoros pentru el. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă (16 noiembrie - n.r.) la Biserica Sfinții Voievozi din Urlați (...) Dumnezeu sa-l ierte!", scriu soția Florentina și fiul Florentin.


În 1983, împreună cu alți doi studenți - Marcel Boca și Victor Lenghel, Florian Stoica a înființat trupa Conexiuni, care a debutat la Casa de Cultură a Studenților. Prima perioadă de activitate a grupului a fost definită de căutări de stil muzical și de personal. Au cântat în concerte, gale și manifestări studențești (Serbările Zăpezii, Galele Amfiteatru, Festivalul Top T, Galele Costinești). În 1984 se alătură grupului Gabi Isac și Lucian Murzea, înlocuit ulterior de Pavel Stelu. Prima piesă, "Fachir valah", a devenit repede foarte cunoscută în mediul studențesc al acelor vremuri, potrivit site-ului http://www.conexiuni.com.ro/.


În anii '80 trupa i-a cuprins, pe lângă membrii amintiți, și pe Mihai Pascu - bass și Ramiro Junger - clape. În această formulă au ajuns în topurile muzicale ale vremii, primind premiul I la Interpretare și diploma "Cel Mai Bun Solist Rock" - pentru Florian Stoica - la festivalul "Constelații Rock '85" de la Râmnicu-Vâlcea. Au urmat înregistrări în studiourile radio și tv, lansându-se piesele "Fosta iubire" și "Învins doar pentru o clipă", care au devenit hituri.

În 1986 au obținut Premiul de Popularitate la Festivalul Primăvara Baladelor și Premiul I la Festivalul Top T de la Buzău. Trupa e premiată în același an și la Festivalul Artei și Creației Studențești de la Brașov, iar Florian Stoica este desemnat "Cel mai bun solist al Galelor".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5204 secunde