Riscă să facă închisoare, pentru că au angajat la negru!

422
1
Riscă să facă închisoare, pentru că au angajat la negru! - fotofondmuncitorilanegru-1449409196.jpg

Articole de la același autor

În ciuda controalelor dese din ultima vreme, mai sunt încă patroni care își riscă pielea și angajează la negru. Numai în ultima perioadă, inspectorii de muncă au identificat 735 de persoane care lucrau fără să aibă contracte de muncă. Administratorii societăților respective riscă dosare penale și chiar pedeapsă cu închisoarea. 


Serviciul Control Relații de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța a continuat, în luna noiembrie, activitatea de control și verificare a societăților comerciale care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța. 


"Principalul obiectiv stabilit în programul cadru de acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2015 a fost identificarea și sancționarea angajatorilor care utilizează munca nedeclarată. Verificările au urmărit și modul în care angajatorii respectă și celelalte prevederi legale în domeniul relațiilor de muncă, reglementate de Codul Muncii", a declarat directorul executiv al Inspecto-ratului Teritorial de Muncă din Constanța, Eugen Bola. 


Nu se respectă munca suplimentară sau munca de noapte 
Inspectorii au controlat 371 agenți economici, din care 96 au fost sancționați. Au fost aplicate 75 de amenzi contra-venționale, în valoare de 624.500 lei (140.000 euro) și 21 de avertismente. 


"Pentru neconformitățile constatate, au fost dispuse 670 de măsuri. Au fost depistate 75 de persoane care nu aveau încheiate contracte individuale sau contractele individuale de muncă nu erau transmise în REVISAL. De asemenea, au fost înaintate trei propuneri de cercetare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Este vorba despre un angajator din domeniul construcțiilor, la care au fost depistate nouă persoane fără forme legale de angajare, precum și unul din alimentație publică și altul din construcții, care încălcau regimul de lucru al minorilor", a mai spus șeful ITM. 


Inspectorii de muncă au mai identificat cazuri în care nu erau respectate prevederile legale privind repausul săptămânal, nu exista o evidență reală a orelor de lucru prestate de salariați, în care nu erau respectate prevederile legale privind acordarea drepturilor salariale, precum și cele privind munca suplimentară, munca de noapte, munca în zilele de sărbători legale. 


Comentează știrea

kosa ildiko
7 decembrie 2015
social

Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Electrocutat la locul  de muncă
Pagina a fost generata in 0.6133 secunde