"Păcăleală" pregătită de medicii de familie

Rețetele gratuite ar putea să dispară, de la 1 aprilie

975
Rețetele gratuite ar putea să dispară, de la 1 aprilie - f05d55dfa7a160ec61493ffa49a5f7d8.jpg

Articole de la același autor

Medicii de familie din Constanța, asemenea colegilor lor din țară, sunt deciși să nu semneze Contractul-cadru (în baza căruia sunt plătiți de stat pentru serviciile acordate pacienților), în forma în care a fost redactat de autoritățile sanitare. Ei consideră că respectivul act le încalcă drepturile și, implicit, drepturile pacienților. De aceea, de câteva zile, pe ușile cabinetelor medicilor de familie au fost postate afișe prin care pacienții sunt înștiințați de nemulțumirile medicilor, dar și ce îi așteaptă de la 1 aprilie 2011.
"Din păcate, hotărârile mi-nisterului și ale CNAS fac ca de la 1 aprilie să nu mai putem încheia un nou contract cu casele de asigurări, căci ne-ar pune în situația de a nu vă mai putea acorda îngri-jirile firești, pe care noi le considerăm necesare pentru sănătatea dumneavoastră. Un asemenea contract ar duce la închiderea rapidă a cabinetelor, din cauza datoriilor. Noul contract ne impune să uităm de jurământul nostru de medici, să alegem cine primește medicamente compensate și cine nu, să nu vă consultăm decât o singură dată la trei luni, să vă cerem coplată, să nu dăm rețete și bilete de trimitere decât peste 20 de pacienți pe zi, să cumpărăm cititoare de carduri și servere din banii proprii, să introducem date pe cardurile de asigurat în loc să consultăm… ", stă scris pe afișe.
Medicii de familie susțin că nu vor închide cabinetele, deocamdată. "Noi nu dorim să vă punem sănătatea în pericol. Chiar dacă nu putem încheia contract cu casa de asigurări, pentru o perioadă vom continua să vă consultăm și să vă indicăm tratamentul potrivit, fără să fim plătiți, vom fi în cabinete, dar nu vom avea voie să vă dăm rețete compensate, analize și trimiteri. Dacă ministerul va continua, totuși, să refuze să ia deciziile firești, vom fi nevoiți să închidem cabinetele sau să lucrăm ca privați", mai susțin doctorii.

Se vrea sensibilizarea pacienților
Dr. Laura Condur, președintele Asociației Medicilor de Familie Constanța, a declarat pentru "Cuget Liber", referitor la afișe: "Sunt reacții ale medicilor, vizavi de prevederile Contractului-cadru. Este o încercare de sensibilizare, atât a ministerului, cât și a pacienților. Dar încă se poartă discuții, se duc negocieri, mai avem și luna martie la mijloc și sperăm că lucrurile vor ajunge pe făgașul cel bun. Se fac eforturi din toate părțile, atât din partea noastră, căci și a ministerului".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Aperitiv delicios
Vineri, 05 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Dovlecei cu măsline
Pagina a fost generata in 0.4608 secunde