RAEDPP a trimis în excursie 42 de elevi de la Școala "Marin Sorescu" pentru a învăța despre alimentația bio

527

Articole recomandate

Clipe de neuitat au petrecut 42 de elevi ai Școlii Gimnaziale "Marin Sorescu", într-o excursie organizată de către Regia Autonomă "Exploatarea Domeniului Public și Privat" (RAEDPP) Constanța duminică, 3 noiembrie, la o fermă de animale din satul constănțean Olteni. Este vorba despre ferma ce aparține producătorilor locali Monica și Vasile Bratu, care își  comercializează produsele obținute în Piața Tomis III administrată de Regie.

Elevi ai claselor a V-a, a VII-a și a VIII-a, însoțiți de cadre didactice, au vizitat întreaga fermă de animale, ce cuprinde peste 2.500 de oi, 170 de vaci, 1.000 de capre, dar și cai și porci. Copiii au adorat să le hrănească și au avut șansa să învețe noțiuni elementare despre sursa hranei, importanța consumului de alimente provenite de la producători locali, dar și să se implice la toate activitățile ce au loc într-o fermă, printre care și prepararea brânzei. Cei mai curajoși au muls vacile și au dus caprele la islaz. "Mă bucur că am hrănit animalele și i-am ajutat pe fermieri să ducă vacile și caprele la islaz. Am înțeles azi că doar munca îți oferă satisfacții", a mărturisit Antonio Asaftei, elev în clasa a VIII-a.

Astfel, preț de câteva ore, elevii au uitat cu desăvârșire de telefoane mobile și tabletă, absorbiți de frumusețea naturii, de meseriile simple, de legătura cu animalele și de gustul autentic al mâncărurilor realizate din produse naturale.

"Azi am învățat o nouă lecție - alimentația bio, munca la fermă și coeziunea grupului asigură supraviețuirea. Să prețuiești munca și să te bucuri de roadele ei înseamnă stima de sine. Elevii școlii noastre au fost impresionați de tot ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos. Se demonstrează, astfel, încă o dată, așa cum a spus Lucian Blaga, că "veșnicia s-a născut la sat", a precizat prof. Mariana Marin. Deoarece aerul curat le-a făcut elevilor poftă de mâncare, cei de la fermă le-au oferit oaspeților să guste din diferite sortimente de brânză - caș, brânză sărată și brânză de burduf însoțite de mămăligă aburindă.

La întoarcere, copiii au primit fructe proaspete provenite de la producătorii locali din piețele constănțene. "Am văzut cum este viața la fermă și am fost foarte impresionat să văd că se mănâncă sănătos, iar oamenii sunt mulțumiți că își câștigă traiul zilnic", a povestit un alt elev, Sebastian Manole, din clasa a VII-a.

"Am cunoscut niște oameni minunați, în mediul lor de viață, de la fermă. Salutăm inițiativa RAEDPP de a organiza vizita la ferma de animale din satul Olteni, comuna Independența. Elevii școlii noastre au fost inițiați în "smântânitul oalelor" și au văzut ce înseamnă să mănânci sănătos. Am plecat cu amintiri și momente unice alături de cei care ne-au oferit un crâmpei din viața la țară", a declarat directorul adjunct al școlii, prof. Mariana Saghin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6169 secunde