Raed Arafat: Renunțarea la mască, acum, ar fi prea devreme și prea periculos

213
Raed Arafat: Renunțarea la mască, acum, ar fi prea devreme și prea periculos - 15543015d50343f0adad5c9ce6ea61ee-1592064644.jpg

Articole recomandate

"Renunțarea la mască, acum, ar fi prea devreme și prea periculos", a afirmat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, într-o intervenție la Digi24.


Masca (în spațiile închise), igiena și distanțarea, rămân principalele măsuri de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, a subliniat Raed Arafat.


"Nerespectarea regulilor de prevenire poate să ducă la creșteri care sunt dincolo de controlul nostru și să nu putem să mai stăpânim situația. Ne-am așteptat la creșteri, toată lumea știa că relaxarea aduce creșteri, dar depinde aceste creșteri cât de persistente sunt, cât de abrupte sunt și care este impactul lor pe sistemul sanitar", a mai adăugat șeful DSU.


În lipsa acestui act administrativ, starea de alertă, nu am mai avea cum să obligăm pe nimeni să poarte mască în spațiile închise "decât dacă se emite o lege specială de port al măștii", a explicat secretarul de stat în MAI. "Renunțarea la mască, acum, în contextul în care în spațiile închise încă există un risc major de transmitere, ar fi prea devreme și prea periculos".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6828 secunde