Radio Europa Liberă își va relua emisiunile pentru România, după o pauză de 10 ani. Vrea să contracareze informațiile false

186
Radio Europa Liberă își va relua emisiunile pentru România, după o pauză de 10 ani. Vrea să contracareze informațiile false - 58368560onair-1531989799.jpg

Articole recomandate

Radio Europa Liberă (Radio Free Europe/ Radio Liberty, RFE/RL) va emite din nou în România, după o pauză de 10 ani. Radio Europa Liberă vrea să lanseze noi servicii de știri în România și Bulgaria, în decembrie 2018, într-o încercare de a consolida peisajul media din cele două țări, potrivit unui comunicat de presă.

"Sperăm în mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnaliști locali, să contribuie la dezvoltarea unei prese libere, să promoveze valorile și instituțiile democratice și să suțină dezbaterile în ambele țări despre locul lor în NATO, în Uniunea Europeană și în celelalte organizații occidentale. Așteptăm să intrăm în parteneriat cu media locale independente și cu societatea civilă", spune președintele companiei REL/RL, Thomas Kent.

Potrivit comunicatului de presă, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai societății civile și ziariști din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și divizările sociale sînt pe cale să submineze sistemele lor politice.

Radio Europa Liberă/Radio Libertatea va începe să transmită, începînd din decembrie 2018, reportaje multi-media, analize politice în limbile bulgară și română și să activeze în parteneriat cu instituțiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public și pentru a contracara informațiile false.

RFE/RL are deja birouri, în Balcani, în Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia. În plus, deține un serviciu de limbă română în Republica Moldova.

Radio Europa Liberă înceta să emită în România la 1 august 2008. "Decizia de a înceta transmisia Europa Liberă în România nu a fost ușor de luat. Românii au acum acces la mai mult de 70 de ziare, 300 de stații radio private, televiziuni prin cablu și Internet. Recunoaștem, însă, că situația din România nu este perfectă. Acestea fiind spuse, în condițiile în care eforturile noastre sunt concentrate în zone precum Iran, Irak, Afganistan și zonele din Asia Centrală, cred că încetarea emisiei în România reprezintă un pas necesar", se arata în scrisoarea transmisă de președintele Radio Europa Liberă.

Serviciul în limba română al Radio Europa Liberă a început să transmită experimental pe 14 iulie 1950 și a devenit complet operațional la 1 mai 1951.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0214 secunde