RADET pregătește schimbări. Vor plăti constănțenii mai puțin pentru căldură și apă caldă?

4521
12
RADET pregătește schimbări. Vor plăti constănțenii mai puțin pentru căldură și apă caldă? - radet1-1497024738.jpg

Articole de la același autor

Consiliul de administrație al Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice (RADET) susține că a elaborat, pentru perioada următoare, o nouă strategie, pe baza unei analize detaliate efectuate împreună cu conducerea executivă prin evaluarea punctelor tari, a punctelor slabe, a oportunităților și a piedicilor ce pot fi luate în considerație pe termen scurt, mediu și lung. 


În baza acestei analize, s-a definit noua misiune a regiei, de a asigura la nivelul fiecărui client, cantitatea și calitatea de energie termică de care are nevoie, atunci când are nevoie, la un cost minim, în condițiile utilizării unui volum minim de resurse de materii prime și materiale și a unui impact minim asupra mediului înconjurător pe întregul ciclu de viață de la produce-rea energie termice până la utilizarea finală. 


De asemenea, au fost analizate mai multe scenarii de evoluție atât a factorilor externi, cât și a factorilor interni ai organizației și s-a fixat drept țintă ca în următorii cinci ani să se ajungă la un cost al energiei termice produse sau achiziționate pentru distribuție de 50 euro/gcal. în condițiile unei amprente de carbon minime. 


În aceste condiții, ne întrebăm: Se va ajunge ca populația să plătească mai puțini bani pe facturile de la întreținere? Vom avea o gigacalorie la un preț mai mic, așa cum se întâmplă în alte orașe din țară? 


Oamenii se gândesc acum dacă toate aceste schimbări pe care regia constănțeană le pregătește vor fi de bun augur sau nu, pentru că ei s-au săturat să plătească mereu pentru alții pierderile de pe rețea, s-au plictisit să stea să aștepte minute în șir proptiți de perete, până când vine apa caldă etc. 


"Vrem ca apa caldă să vină imediat după ce îi dăm drumul și nu peste jumătate de oră. De foarte multe ori, eu și familia mea am plătit o grămadă de apă irosită, pur și simplu, și asta doar pentru că a trebuit să așteptăm prea mult ca să se încălzească", ne-a declarat Ion S., un constănțean nemulțumit. 


Așadar, conducerea regiei trebuie să lămurească populația cu privire la aceste aspecte, pentru ca populația să știe exact la ce să se aștepte pe viitor. 


La acest moment, reprezentanții RADET susțin că obiectivele pe termen scurt se referă la asigurarea condițiilor de funcționare la cel mai înalt standard de calitate și profesionalism al regiei, la asigurarea unei comunicări adecvate cu publicul și la concentrarea asupra soluționării problemelor legate de datoriile istorice ale regiei. 


În același timp, ca obiective strategice pe termen mediu, s-a stabilit să se evalueze condițiile de implementare a unei culturi eco-inovative și orientate către performanță a regiei. Nu în ultimul rând, se are în vedere evaluarea în scopul implementării tehnologiilor de distribuție a energiei termice cu recirculare și contorizare inteligentă până la nivelul fiecărui utilizator final, a tehnologiilor de producere a energiei termice pe baza energiei solare, a biomasei, a energiei eoliene combinate cu pompe de căldură. De asemenea, noile schimbări fac referire la tehnologiile de cogenerare folosind celule de combustie și a tehnologiilor energetice pe bază de hidrogen. 


Prezentarea publică a noii strategii a RADET Constanța se va face în cadrul evenimentului Constanța - Orașul Energiei Durabile 2017, care se va derula în perioada 19 - 23 iunie, în colaborare cu Primăria municipiului Constanța, Universitatea "Ovidius", Asociația Zona Metropolitană Constanța, Clusterul "MedGreen" și Clusterul "Dunăre - Delta Dunării - Marea Neagră - 3D-BS". 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
nazi
10 iunie 2017
opinie

Vise taică, vise !!!

gigi
10 iunie 2017
radet

multa mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

traian
10 iunie 2017
comunism patetic

si zi asa, tehnologii energetice pe baza de hidrogen.... hai, nu ma innebuni :))) in 5 ani n-o sa mai fie nimeni bransat la RADET, n-o sa mai aibe cine sa se bucure de energiile voastre solare si hidrogenate. cel mai haios articol din presa de azi!

petrica
10 iunie 2017
acum?

si acum ne spune radet ca va face asa ceva?cand m-am debransat de un an de zile si am platit pe caldura si apa calda cu 100 lei mai putin in fiecare luna?dar gata pun piciorul in prag si ma rebransez dar cand o veni tehnologia asta stiintifico fantastica

jiji
10 iunie 2017
plm

Cel mai inalt standard de calitate si confort il are conducerea regiei.Prostimea plateste din greu sa le asigure acest standard!Aceiasi oameni vor sa faca achimbari?Ei care s-au nascut pentru a fura?Si uite asa,cu ajutorul presei,oamenii sunt prostiti si ei fac ceea ce stiu cel mai bine:mint si fura.

DACĂ
10 iunie 2017
Și cu parcă se plimbau într-o barcă !

Cum și de ce ? Radet-ul, conducătorii și cei din subordinea lor mai primesc salariile, unitatea trebuie închisă, pus lacătul pe ușa imensului conglomerat și marelui consumator și problemele s-au rezolvat ?! Dar, cum acolo sunt lingăi, masa de manevră a votanților când pentru puterea politică actuală, când pentru puterile politice foste și care or mai fi în România, puteri politice care, prin : parlament și parlamentari, guvern și membrii ai guvernului, președintele și acoliții lui, "mastodonții ", exemplu : radet-ul, enel-ul, romgaz-ul, comgaz-ul, ratc-ul..........., sunt "o vacă de muls" pentru toți cei enumerați mai sus și alții asemenea lor, pentru că poporul român plătește toate datoriile "mastodonților" timp de circa 30 ani, despre acest fapt nu vorbeste nimic și absolut nimeni ! De 30 de ani, plătim pagubele unor netrebnici și hoți din politică și din marile întreprinderi cu pierderi imense, pentru acest fapt salariile și pensiile nu se pot mări la valoarea și însemnătatea fiecarui om, pentru că întreținem ceva, care funcționează în pierdere, deci, este o adevărată pagubă pentru Romania și poporul român ! Trăim într-o agonie și sărăcie de nedescris și politicienii plus guvernul, vor implementarea impozitului pe gospodărie, rușineee să le fie, ce să impoziteze : sărăcia neamului românesc, aerului pe care îl respiră oamenii, mâncarea plină de toate chimicalele, că, mai multe chimicale sunt în tot / toate câte cumpăram, noi, românii și din farmacii cumpărăm numai chimicale, că morții nu mai putrezesc în mormânt de la chimicalele din morti, numai suntem naturali ci suntem niște substanțe chimice, asta ne-au adus așa zisa revoluție din 1989 : goana după avere pentru cei avari, hoție pentru hoți, excrocherie pentru excroci, dive, care dive, cele cu chipul schimonosit, pocit, parcă-s niște draci, doar coarnele le mai lipsesc și unele posturi tv care le fac reclama, că la fapte bune nu se pricep, în mass media sunt prezentate doar : crime, spânzurați, reclame cu mâncare, medicamente și filme de tip seriale turcești ori spaniole care au ca subiecte : desfrâul, relațiile extraconjugale, luxul și crimele in familiile care trăiesc în huzur și în lumea lor destrabaltă, ce să învețe poporul român, acestea sunt exemple de viață de familie exemplară, frumoasă și creștinească, credem că interesul este destabilizarea familiei și este folosit sloganul : " divide et impera " ?!

SRI
10 iunie 2017
radet firma capusa

Toti cei care au condus si conduc acum radetul ..au fost si sunt prost pregatiti vai mama lor unii chiar cu 4..8 clase ..problemele de aici apar si dupa celelalte nenorociri ..totul este politic bani ptr partide etc. am cerut oficial prin adresa catre radet .conform legii 511-2001 privind informatiile cu caracter public ..ce salarii au porcii de ,directori si tot cep-ex si raspunsul a fost k totul e secret ce nenorociti ..habar nu aveti de legile acestei tari dobitocilor .va veni ziua cand vom veni peste voi si va vom biciui in piata legati de stalpi si dupa spanzurati ..totul are o limita ...toti aveti palate ..vile si traiti k beizadelele voastre in lux ..cancerul sa va manance de vii ..

Beria
10 iunie 2017
Vrajeala

Singura solutie o reprezinta instalarea de centrale de apartament in toate blocurile/casele/vilele.Sa fie desfiintat RADET-ul...

petrica
10 iunie 2017
revenire !

am revenit pentru urmatorul motiv:radet nu poate face schimbari din simplul motiv ca el transporta nu produce asa ca acesta asa zisa schimbare este praf in ochi tot cet-ul (elcen) dicteza pretul

Constantean
10 iunie 2017
Nu numai..

A fost 1 Aprilie azi?

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4349 secunde