Purtarea măștilor a devenit obligatorie, în județul Constanța

550
Purtarea măștilor a devenit obligatorie, în județul Constanța - acoperireanasuluisimastilor1-1586977065.jpg

Articole de la același autor

Orice persoană care iese pe stradă, în locurile publice, în județul Constanța, pe perioada situației de urgență, va trebui să își acopere nasul și gura. Obligativitatea purtării măștilor a fost votată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, la propunerea conducerii Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța.



Purtarea obligatorie a măștilor rămâne în vigoare pe toată perioada situației de urgență, adică până pe 15 mai. Cetățenii trebuie să știe că își pot acoperi gura și nasul atât cu măști simple sau chirurgicale, dar și cu eșarfe, fulare sau alte articole vestimentare.
"Această hotărâre a fost luată pentru a veni în sprijinul cetățeanului, nu pentru a-l amenda. Oamenii trebuie să conștientizeze că răspândirea va fi stopată doar respectând toate măsurile, recomandările și regulile pe care le aud zi de zi. Este o necesitate ca în această perioadă să ne protejăm", a declarat prefectul județului Constanța, George Niculescu.



Totodată, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța fac apel către populație să iasă din locuințe doar pentru situații prevăzute în setul de reguli din această perioadă și doar cu declarația pe propria răspundere completată. Mențineți întotdeauna distanța de siguranță față de ceilalți oameni. Evitați strângerile de mână. Efectuați frecvent igiena mâinilor folosind apă și săpun. "Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii. Aveți grijă de igiena respiratorie, tușiți sau strănutați în batista de unică folosință sau în pliul cotului. Aerisiți frecvent încăperile în care stați. Mâncați fructe și legume crude și cât mai puține alimente procesate, pentru a ajuta corpul în această perioadă", ne recomandă specialiștii Direcției de Sănătate Publică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5441 secunde