Propunere legislativă. Concediul paternal ar putea crește de la 5 la 7 zile

131
Propunere legislativă. Concediul paternal ar putea crește de la 5 la 7 zile - concediulpaternal-1539510294.jpg

Articole recomandate

Concediul paternal ar putea crește de la cinci zile, cât este în prezent, la șapte zile în cazul nașterii unui copil și la 10 zile în cazul nașterii a cel puțin doi copii, informează România TV.

De asemenea, concediul ar urma să fie acordat și în cazul adopției. Totodată, tații sunt stimulați să urmeze cursul de puericultură prin majorarea concediului până la 15 zile. Parlamentarul susține că modificările la această lege sunt necesare întrucât "tatăl trebuie să fie un sprijin real pentru familia sa, mai ales în primele luni de la nașterea copilului".

Alocații de 150 de lei din 2019

Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani ar putea primi, începând de la 1 ianuarie 2019, alocație de stat în valoare de 150 de lei, o creștere iată de 80 la sută. Acest proiect mai prevede, de asemenea, majorarea cu 50% a alocației pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani, de la 200 de lei la 300 de lei. Proiectul a fost anunțat la începutul lunii septembrie și depus în Camera Deputaților, urmând a fi analizat și supus votului camerei decizionale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4614 secunde