Promenadă de cinci milioane de euro, la Eforie Sud. Proiectul este unul spectaculos

1693

Articole de la același autor

Turiștii care vor alege la vară să-și petreacă vacanța în stațiunea Eforie Sud sau măcar să treacă prin zonă se vor putea plimba pe faleza proaspăt reabilitată. Promenada care acum este

un pericol public și se surpă la fiecare ploaie mai mare va fi complet refăcută și va schimba aspectul dezolant al zonei.

Primăria Eforie a câștigat un proiect și toată investiția va fi realizată cu fonduri europene, valoarea totală depășind cinci milioane de euro.

În prezent, o mare parte din promenada ce va fi reabilitată stă să cadă. Deja o parte s-a prăbușit, iar perimetrul a fost împrejmuit și marcat ca fiind periculos. Malurile instabile au luat-o la vale, deși mai fuseseră stabilizate în urmă cu câțiva ani. Trotuarul s-a surpat și el, așa că autoritățile locale au fost nevoite să închidă strada chiar în dreptul parcului nou, inaugurat în anul 2014, reabilitat tot cu fonduri europene.

Lucrările, estimate a fi pornite chiar peste patru - cinci săptămâni, vor avea în vedere și consolidarea taluzurilor, astfel încât să nu mai existe pericolul prăbușirii.

Când încep lucrările

Deși pregătirea proiectului a durat mult, documentația fiind extrem de stufoasă, deja a fost semnat contractul și este o chestiune de timp până când se va lucra efectiv.

"O veste bună! Vom începe lucrările de reabilitare, modernizare și consolidare pentru strada Faleză și strada Dezrobirii din Eforie Sud. În funcție de condițiile meteo, începem lucrările la sfârșitul lunii ianuarie 2019. Contractul de finanțare a fost semnat, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Est, investiția fiind de 22.568.009, 05 lei. Aceasta se va realiza din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020, Axa 7.1 Suerd", a anunțat primarul de la Eforie, Robert Șerban.

Potrivit proiectului, întreaga zonă de promenadă va fi complet refăcută. Vor fi amenajate spații verzi, fântâni arteziene și piste de biciclete. De asemenea, va fi montat mobilier stradal modern, astfel încât zona să devină o atracție pentru turiștii care doresc să admire marea atât pe timpul verii, cât și în extrasezon. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6175 secunde