Proiectul legislativ privind regimul liberei circulații a românilor în străinătate a fost adoptat!

221
Proiectul legislativ privind regimul liberei circulații a românilor în străinătate a fost adoptat! - 1-1589908718.jpg

Articole recomandate

Plenul Senatului a adoptat, marți, un proiect legislativ privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, informează Agerpres.


Inițiatorii, parlamentari din tot spectrul politic, au propus modificarea articolului 6 alineatul 4 din Legea nr. 248/2005 în sensul renunțării la sintagma 'în fața autorităților române și străine', astfel încât identitatea să poată fi confirmată și în fața unor entități terțe, cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani, în străinătate au fost înregistrate solicitări tot mai numeroase din partea unor instituții bancare sau a angajatorilor pentru prezentarea unui pașaport și nu a unei cărți de identitate.


"Este imperios necesară renunțarea la constrângerea legislativă actuală și reglementarea că documentele de călătorie sunt proprietatea statului român și fac dovada identității, cetățeniei, calității, precum și a dreptului titularului de a călători în străinătate", susțin inițiatorii.


Articolul 6 din Legea nr. 248/2005 prevede la alineatul 4 că "documentele de călătorie sunt proprietatea statului român și fac dovada, în fața autorităților române și străine, a identității cetățeniei, calității, precum și a dreptului titularului de a călători în străinătate".


Propunerea legislativă va fi trimisă în Camera Deputaților, for decizional în acest caz. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9655 secunde