Proiectul "Infant". S-au alocat bani pentru 100 de vouchere pentru fertilizări in vitro!

432
Proiectul

Articole de la același autor

O sută de cupluri și femei singure din Constanța vor primi, într-o primă etapă, vouchere de 10.000 de lei de la administrația publică locală, în vederea realizării de fertilizări în vitro, în cadrul Proiectului "Infant". Proiectul a fost adoptat, vineri, 28 februarie, în cadrul ședinței de Consiliu Local Constanța, cu unanimitate de voturi. 


Voucherele vor putea fi folosite în unitățile medicale publice și private, acreditate de Agenția Națională de Transplant. Acestea vin ca și ajutor din partea administrației publice, pentru a acoperi doar o parte din cheltuielile necesare pentru fertilizarea in vitro, căci aceasta procedură costă mult mai mult. 


La ședința de Consiliu Local au fost prezente, în semn de susținere a proiectului, mai multe mămici cu bebeluși veniți pe lume în urma fertilizărilor in vitro. Dintre acestea, Laura Ioana Dura, mămica a doi copilași pentru care, pentru a-i aduce pe lume, s-a luptat ani la rând. "Statistica arată că unul din șase cupluri au probleme de fertilitate, astfel că aceste vouchere sunt binevenite. Soluția salvatoare, pentru multe cupluri este fertilizarea in vitro, așa cum a fost și pentru noi. Am făcut mari sacrificii, ne-am adresat băncilor, dar am reușit și astăzi avem doi copii", a afirmat Laura Dura. 


"Acest proiect trebuie mărit încă de acum. Anul acesta am inclus în buget bani pentru 100 de vouchere, care vor ajuta 100 de cupluri sau doamne singure, care suferă de infertilitate. Am luat programul de la București, l-am analizat și l-am adaptat la datele statistice din Constanța. Tocmai de aceea, vârsta maximală la Constanța este 45 de ani. Regulamentul pentru accesarea programului va fi publicat pe pagina web, iar colegii de la Direcția Generală de Asistență Socială vor face cât mai repede procedurile și vor identifica rețeaua de parteneri. Lista acestora nu va rămâne bătută în cuie, ci va fi actualizată", a afirmat primarul Decebal Făgădău. 


Edilul a dat asigurări că, dacă vor fi mai multe cereri, bugetul va fi suplimentat. Totodată, acesta a arătat că nu agreează ideea unei trageri la sorți pentru desemnarea celor care vor intra în proiect, ci că se va merge pe principiul "primul venit, primul servit". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4534 secunde