Programările la analize gratuite se epuizează rapid

374
Programările la analize gratuite se epuizează rapid - analize-1506444163.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii găsesc din ce în ce mai greu un laborator la care să-și facă în mod gratuit analize medicale decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS). Motivul? Plafoanele lunare ale laboratoarelor aflate în contract cu CJAS sunt mici, iar de cele mai multe ori, acestea se epuizează după primele zile. 


La acest moment, cei care vor să-și facă analize de sânge gratuite, cu trimitere de la medicul de familie, trebuie să aștepte fondurile aferente lunii octombrie, pentru a-și putea face o programare. 


"Plafonul pentru analizele decontate prin CJAS Constanța a fost epuizat, iar deocamdată nu facem programări pentru luna octombrie", au fost vorbele cu care ne-au întâmpinat reprezentanții mai multor laboratoare. 


Din păcate, "boala" este veche, cauza fiind valoarea mică a plafoanelor acordate de CJAS laboratoarelor în contract cu Casa. 


Între timp, asiguraților, care deși cotizează la sistemul asigurărilor de sănătate, nu le mai rămâne decât posibilitatea de a-și efectua un set de analize contra-cost. 


"Eu am bilet de trimitere de la medicul de familie pentru câteva analize medicale de rutină. Din nefericire, încă nu știu când voi fi programat", ne-a declarat Ion S., un constănțean nemulțumit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6492 secunde