Prognoza meteo. Răcire bruscă a vremii începând de marți!

1009
Prognoza meteo. Răcire bruscă a vremii începând de marți! - meteogerfrig1-1554102536.jpg

Articole recomandate

Meteorologii anunță o răcire bruscă a vremii, începând de marți. Noaptea, temperaturile vor scădea sub 0 grade, scrie romaniatv.net


LA NOAPTE



Cerul va fi variabil în regiunile nordice și nord-estice și senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -5 grade în estul Transilvaniei și în jurul a 9 grade în Dealurile de Vest. Se va produce brumă local în Transilvania și izolat în Maramureș, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei.

LUNI



Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, exceptând nordul țării, unde se va răci, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros. Va ploua slab, ziua izolat în jumătatea de est a țării și la munte, iar seara și noaptea pe arii relativ restrânse în vest, centru și sud. La munte, iar spre sfârșitul intervalului posibil și în Transilvania, vor fi precipitații slabe și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice, sud-estice și pe crestele montane, unde trecător vor fi rafale cuprinse în general între 45 și 55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei și 24 de grade în Banat, Oltenia și Muntenia, iar cele minime între -3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10 grade în sud-vestul teritoriului. Izolat va fi brumă în Maramureș și în Moldova.

MARȚI



Vremea se va răci față de ziua precedentă, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime se vor situa între -4 și 6 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până spre -8...-9 grade. În vestul, centrul și sudul țării cerul va avea înnorări și mai ales ziua, pe arii restrânse în zonele joase de relief, vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, iar la munte mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea.

Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări mai ales în regiunile sudice, sud-estice, nord-vestice și la munte, unde la rafală se vor atinge viteze în general între 45 și 55 km/h, iar noaptea, pe crestele Munților Banatului se vor depăși 80...90 km/h. Local, spre sfârșitul intervalului, se va semnala brumă, îndeosebi în nordul, centrul și estul teritoriului.

MIERCURI

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Vor fi înnorări temporare în vestul și sud-vestul țării, unde izolat va ploua slab, iar în zona montană aferentă pe suprafețe mici se vor semnala precipitații mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar noaptea, local, se va produce brumă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vestul, în sud-vestul teritoriului și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime se vor situa între -7 grade în estul Transilvaniei și 8 grade în Dealurile de Vest.

JOI

Regimul termic va fi comparabil cu cel din ziua precedentă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, iar cele minime, în general, între -4 și 6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în zona montană aferentă, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla moderat, temporar și local cu intensificări în toate regiunile, dar mai ales în Banat. Noaptea, cu precădere în centru și est, local se va produce brumă.

TENDINȚE VINERI - DUMINICĂ

În primele două zile ale intervalului vremea se va menține ușor mai rece decât în mod normal în această perioadă în regiunile extracarpatice și normală termic în restul teritoriului, apoi se va încălzi. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Martie 2019
Stire din Social : Vreme frumoasă, la malul mării
Pagina a fost generata in 0.4879 secunde