PROGNOZA METEO a iernii. VORTEXUL POLAR aduce ninsori abundente, ger și viscol

3737
PROGNOZA METEO a iernii. VORTEXUL POLAR aduce ninsori abundente, ger și viscol - iarna135573357815195669121544865-1571464823.jpg

Articole recomandate

Elena Mateescu, director general al ANM a vorbit, în cadrul dezbaterii "Schimbările climatice și impactul în economie", despre schimbările care se vor produce în România în următoarele decenii, atât din punctul de vedere al temperaturilor, cât și al precipitațiilor. În ceea ce privește iarna, detalii vor putea fi spuse în noiembrie, dar meteorlogii europeni deja susțină că iarna 2019-2020 va fi una dintre cele mai grele din ultimele decenii, scrie romaniatv.net


Potrivit meteorologilor de la accuweather.com, iarna pare să vină devreme decât ne-am fi așteptat, deoarece primele temperaturi cu minus pe timpul nopții se înregistrează la finalul lunii noiembrie 2019, ultima lună de toamnă.

"La nivelul celor 3 luni se discută despre posibilitate ca fenomene mai severe să apară în a doua parte a iernii, iar pe ansamblul ei, cel puțin în Europa Centrală și de Est, să fie ușor mai caldă decât ar fi firesc. E un semnal care trebuie luat cu foarte mare reținere pentru că această circulație la scară mare induce o incertitudine destul de mare în estimările de durată lungă", a adăugat directorul ANM, la acea vreme.

În Europa, meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea cu mult sub temperatura de îngheț. Potrivit prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 ar putea fi cea de-a șaptea cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani. Specialiștii prezic că iarna care urnează va fi mai grea decât cea din 2018.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Stire din Social : Cum va fi vremea, în weekend, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.7401 secunde