Produse contaminate, introduse în țară! "Otrăvim populația. Multe produse care ajung în România sunt din gama de jos" - Primele măsuri luate

498
1
Produse contaminate, introduse în țară!

Articole recomandate

Multe produse din străinătate care ajung în România se vând pentru că sunt din segmentul cel mai ieftin, dar, astfel, populația este otrăvită și producătorul român omorât, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, cu prilejul vizitei la "Târgul de Crăciun", scrie ziare.com.


"Am să fac tot ce este posibil să promovez produsele românești, pe de o parte, iar pe de altă parte să asigur o protecție corespunzătoare producătorului și consumatorului român pentru că, din păcate, multe produse care ajung în România se vând pentru că ajung din segmentul cel mai ieftin și efectiv otrăvim populația și omorâm producătorul român. Repet: orice guvern are datoria să își apere și producatorul și consumatorul.", a cnsluzinat ministrul Agriculturii.


Autoritățile române vor reintroduce controale la frontieră pentru produsele agro-alimentare suspectate că ar conține reziduuri de pesticide.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că în cazul multor produse importate sunt utilizate substanțe chimice interzise pe piața europeană.

"Am să reintroduc controlul la frontieră pentru reziduuri de pesticide, de produse chimice, pentru că multe dintre aceste produse ajung pe piață tocmai pentru că fac parte din gama de jos, cu utilizarea de pesticide nepermise pe piața europeană, dar ne omoară și producția națională. Vrem să ne asigurăm că ce intră pe piață nu face concurență neloială produselor românești, susține Achim Irimescu, ministrul Agriculturii", citat de radiocluj.ro



Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.403 secunde