Producătorul Nurofen face precizări după plângerea depusă împotriva sa

266
Producătorul Nurofen face precizări după plângerea depusă împotriva sa - nurofenpluspastilemedicamente-1475306962.jpg

Articole recomandate

Compania Reckitt Benckiser, producătorul Nurofen, a transmis o poziție oficială cu privire la decizia Comisiei pentru Comerț din Noua Zeelandă de a depune o plângere la Curtea Districtului Auckland, în baza Actului pentru Comerț Echitabil din 1986, față de politica de marketing aplicată medicamentelor Nurofen destinate tratării durerilor specifice. Compania Reckitt Benckiser a fost acuzată în Noua Zeelandă de înșelăciune față de consumatori, întrucât promovează o "gamă specifică de calmante" pentru atenuarea durerilor, deși ingredientul activ rămâne mereu același, scrie Agerpres.

Conform agenției EFE, compania Reckitt Benckiser a fost acuzată în Noua Zeelandă de înșelăciune față de consumatori, întrucât promovează o "gamă specifică de calmante" pentru atenuarea durerilor, deși ingredientul activ rămâne mereu același.

Compania menționează în comunicatul transmis Agerpres că Nurofen pentru tratarea durerilor specifice are o pondere de mai puțin de 5% din întreg portofoliul Nurofen din Noua Zeelandă, iar ambalajul medicamentelor Nurofen pentru dureri specifice a fost schimbat, anul acesta, în luna martie, pentru a semnaliza mai clar că aceste medicamente sunt indicate și pentru tratarea altor tipuri de dureri.

Conform Rogalski Damaschin PR, agenția de comunicare a companiei Reckitt Benckiser, cazul de față este unul izolat în Noua Zeelandă și nu este imputabil și altor țări sau regiuni în care este comercializat Nurofen. Se precizează că medicamentele Nurofen din România sunt disponibile în continuare în farmacii.

De asemenea, Rogalski Damaschin PR face precizarea că nu toate analgezicele Nurofen au aceeași formulă. Medicamentele Nurofen au la bază peste 10 formule pe bază de ibuprofen, unele dintre ele fiind indicate pentru o calmare mai rapidă a durerii, pentru calmarea durerii severe sau pentru un efect de lungă durată, și sunt obținute în urma unor procese de fabricare distincte. Medicamentele Nurofen comercializate în Noua Zeelandă și destinate tratării diferitelor tipuri de dureri, conțin ibuprofen lizinat, o formulă unică în gama Nurofen, care este absorbită mai rapid decât în cazul analgezicelor Nurofen standard.

La fel de important, pentru toate medicamentele Nurofen cu aceleași ingrediente, ambalaje, formule și același format, producătorul recomandă același preț de vânzare cu amănuntul.

În Noua Zeelandă, lansarea medicamentelor Nurofen cu ambalaje specifice unui anumit tip de durere a fost făcută cu intenția de a ajuta pacienții în alegerea neasistată a medicamentelor, dat fiind că medicamentele fără prescripție medicală (OTC) pot fi cumpărate din magazine ce comercializează bunuri de larg consum, fără a beneficia de sfatul farmacistului.

Comunicatul subliniază că Nurofen nu poate oferi, pentru moment, mai multe detalii legate de acest subiect, întrucât face obiectul unui proces, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 01 Octombrie 2016
Stire din Social : Începe masacrul animalelor sălbatice!
Sâmbătă, 01 Octombrie 2016
Stire din Social : Cum va fi vremea în week-end, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.8435 secunde